Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
oma's hachee

Oma’s hachee met gekookte aardappelen

In samenwerking met Tefal
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur en 30 minuten wachttijdca. 3 u. en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
5

Ingrediënten

Hacheevlees is zo’n typisch gerecht wat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Deze stoofpot is naar het recept van oma. Serveer ‘m zoals zij dat doet: met gekookte aardappels.

Bereiding

  1. Snijd voor de hachee het vlees in blokjes, bestrooi met zout en peper en wentel in de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak er het vlees, eventueel in porties rondom goudbruin in.

  2. Pel intussen de uien en snijd ze in partjes. Schep het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak de uien op middelhoog vuur ca. 10 minuten tot ze lichtbruin kleuren.

  3. Voeg het vlees, de specerijen, de bouillon, de ontbijtkoek en de appelstroop en de azijn toe. Leg het deksel op de pan en stoof op laag vuur in ca. 3,5 uur gaar.

  4. Serveer met gekookte kruimige aardappels en wat verse bieslook.

Per portie: 580 kcal | 50 g koolhydraten | 40 g eiwit | 23 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

3.4 / 5.0 (54 stemmen)