Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
zuurkool met witte wijn, appel en laurier

Zuurkool met witte wijn, appeltjes en laurier

In samenwerking met Tefal
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Niemand maakt zuurkool lekkerder dan oma, dat beseffen wij maar al te goed. Dit recept met witte wijn, appeltjes en laurier is dan ook een ode aan alle oma's! Duik snel de keuken in en ga aan de slag met dit heerlijke recept, dat smaakt zoals oma's klassieke zuurkool.

Bereiding

  1. Spoel de zuurkool kort af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de boter in een ruime stoofpan en fruit er de ui en de helft van de appel ca. 5 minuten op matig vuur in. Voeg de zuurkool, de witte wijn, de suiker en de laurierblaadjes toe.

  2. Leg het deksel op de pan en stoof de zuurkool op laag vuur in ca. 45 minuten zacht.

  3. Bak de spekblokjes in een hete pan in ca. 10 minuten knapperig en goudbruin. Voeg de andere helft van de appel, de rozijnen en de pecannoten toe en bak nog ca. 4 minuten. Houd apart.

  4. Proef de zuurkool en breng eventueel op smaak met wat zout, peper en/of suiker. Verdeel het spek-appelmengsel vlak voor het serveren over de zuurkool.

Per portie: 263 kcal | 14 g koolhydraten | 5 g eiwit | 17 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (8 stemmen)