Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
zuurkool met witte wijn, appel en laurier

Zuurkool met witte wijn, appeltjes en laurier

In samenwerking met Tefal
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Niemand maakt zuurkool lekkerder dan oma, dat beseffen wij maar al te goed. Maar met dit recept met witte wijn, appeltjes en laurier maak je 'm net zo ouderwets lekker als oma's klassieke zuurkool.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Niemand maakt zuurkool lekkerder dan oma, dat beseffen wij maar al te goed. Maar met dit recept met witte wijn, appeltjes en laurier maak je 'm net zo ouderwets lekker als oma's klassieke zuurkool.
Wist je dat?
Appel wordt vaak aan zuurkool toegevoegd om de zure smaak in evenwicht te brengen met het friszoete van de appel.

Bereiding

  1. Spoel de zuurkool kort af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de boter in een ruime stoofpan en fruit er de ui en de helft van de appel ca. 5 minuten op matig vuur in. Voeg de zuurkool, de witte wijn, de suiker en de laurierblaadjes toe.

  2. Leg het deksel op de pan en stoof de zuurkool op laag vuur in ca. 45 minuten zacht.

  3. Bak de spekblokjes in een hete pan in ca. 10 minuten knapperig en goudbruin. Voeg de andere helft van de appel, de rozijnen en de pecannoten toe en bak nog ca. 4 minuten. Houd apart.

  4. Proef de zuurkool en breng eventueel op smaak met wat zout, peper en/of suiker. Verdeel het spek-appelmengsel vlak voor het serveren over de zuurkool.

Per portie: 263 kcal | 14 g koolhydraten | 5 g eiwit | 17 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (13 stemmen)