Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Pastinaken met miso, gember en sesam

Stoven maar: 4x recepten met groente

In samenwerking met Tefal

Advertentie

Als het buiten kouder wordt zetten we binnen een grote pan op het vuur en maken we de lekkerste stoofgerechten. En naast stoofvlees kan dat ook met kip of groente. Bekijk onze heerlijke recepten maar!

Bij een stoofpotje denk je misschien gelijk aan klassieke stoofgerechten zoals oma’s hachee en varkenswangetjes, maar wist je dat je ook heel goed kunt stoven met groente? Je kunt er alle kanten mee op: van gestoofde pastinaken tot bladgroenten. Met of zonder vlees. Van alles is mogelijk, dat bewijzen onze heerlijke recepten wel!

Onze verrassende stoofgerechten smaken niet alleen lekker maar zijn, doordat ze bomvol groente zitten, ook nog eens gezond. Hiermee kom jij de winter wel door! Om de donkere maanden lichtvoetig te starten, riepen wij samen met Tefal #stovember in het leven. Al meer dan vijf jaar maken wij er samen een feestje van door de lekkerste stoofgerechten, tips én prachtige prijzen met je te delen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Stoofgerechten met groente

Het grote voordeel van stoofpotjes met groente is dat ze verrassend snel op tafel staan. Groenten zijn namelijk een stuk sneller gaar dan vlees. Voor de gestoofde bladgroenten met specerijen en gesmoorde aspergebroccoli op Siciliaanse wijze heb je bijvoorbeeld maar twintig minuutjes nodig. Dus waar wacht je nog op?

Gestoofde bladgroenten met specerijen

Gestoofde bladgroenten met specerijen

Bladgroenten saai? Zeker niet! Probeer deze heerlijke variant met specerijen en rijst, waardoor het gerecht een extra touch krijgt. Geloof ons, het zal je verbazen!

Naar het recept
Gesmoorde aspergebroccoli op Siciliaanse wijze

Gesmoorde aspergebroccoli op Siciliaanse wijze

Het populaire eiland Sicilië in de Middellandse Zee is dan wel Italiaans, maar het heeft een typische eigen keuken. Zo worden ingrediënten zoals citroenen en pepers er volop gebruikt, zo ook bij deze gesmoorde bimi.

Naar het recept
Spruitjes met kip, sjalotten, bokbier en mosterd

Spruitjes met kip, sjalotten, bokbier en mosterd

Tijd voor spruitjes! Maar dan net even anders. In combinatie met het bokbier en de mosterd, creëer je een super smaakvol gerecht. Voeg de kip eraan toe en je bent klaar. Smullen maar!

Naar het recept
Pastinaken met miso, gember en sesam

Pastinaken met miso, gember en sesam

Op zoek naar een gerecht met pastinaak? Probeer dan deze lekkere variant met miso, gember en sesam. Dankzij deze toevoegingen krijg je een super smaakvol gerecht en net weer even anders dan je gewend bent.

Naar het recept

Maak nu kans op een AIR braadpan

De bovenstaande stoofgerechten met groente hebben wij gemaakt in een AIR pan van Tefal. Omdat deze pan van gietaluminium is, voelt hij veel lichter aan dan je van stoofpannen gewend bent, maar met dezelfde kwaliteiten. De AIR pan heeft daarnaast een keramische coating, wat perfect is om een extra knapperige buitenkant te creëren, bijvoorbeeld bij het aanbraden van vlees. De pan kan tot een temperatuur van 250°C in de oven gebruikt worden, maar ook op alle andere warmtebronnen, inclusief inductie!

Tip

Wil je de AIR pan zelf proberen? Doe dan mee met onze winactie of haal hem zelf in huis. Tijdens Stovember ontvang je bij aankoop van de geselecteerde Stovember-producten tot € 50,- retour.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!