Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Gestoofde bladgroenten met specerijen

Gestoofde bladgroenten met specerijen

In samenwerking met Tefal.
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bladgroenten saai? Zeker niet! Probeer deze heerlijke variant met specerijen en rijst, waardoor het gerecht een extra touch krijgt. Geloof ons, het zal je verbazen!

Bereiding

  1. Hak de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote stoofpan en fruit de sjalot, de knoflook en de specerijen er ca. 2 minuten in. Blus af met de kokosmelk.

  2. Was alle bladgroenten en kruiden, maak goed droog en hak grof. Voeg toe aan de pan, bestrooi met wat zout en leg het deksel op de pan. Stoof de groenten ca. 12 minuten rustig tot ze gaar en helemaal geslonken zijn. Roer af en toe goed door. Serveer met basmati- of jasmijnrijst.

Per portie: 313 kcal | 12 g koolhydraten | 6 g eiwit | 28 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)