Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Gesmoorde aspergebroccoli op Siciliaanse wijze

Gesmoorde aspergebroccoli op Siciliaanse wijze

In samenwerking met Tefal.
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een ruime pan en laat de ansjovis erin smelten. Voeg de knoflook, de chilipeper en de rozijnen toe en fruit ca. 1 minuut. Leg de aspergebroccoli in de pan, zet het vuur laag en leg het deksel op de pan. Smoor de bimi in ca. 12 minuten gaar en schep halverwege alles even om.

  2. Neem het deksel van de pan, blus af met het citroensap en breng indien nodig nog op smaak met zout en peper. Lekker als bijgerecht bij geroosterde vis of als antipasta met wat geroosterde ciabatta.

Per portie: 195 kcal | 13 g koolhydraten | 5 g eiwit | 13 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Wat is bimi?

Bimi, ook wel aspergebroccoli of broccolini genoemd, is te herkennen aan de langwerpige vorm. De kans is groot dat je deze groene groente met kleine roosjes wel eens hebt zien liggen bij de supermarkt, want de verkrijgbaarheid van dit product is de laatste jaren verbeterd. Maar wat is bimi precies?

Het is een kruising van de welbekende broccoli en de Chinese stengelkool kailan. Dit lekkers wordt in Nederland nog niet zo veel gebruikt, maar in de Aziatische keuken is het een populaire groente.

Hoe smaakt bimi?

Je bent vast ook benieuwd hoe bimi smaakt. De groene groente wordt niet voor niets aspergebroccoli genoemd, want hij heeft een zachte, milde broccolismaak met de zoete tonen van groene asperge.

Wat deze Aziatische favoriet zo lekker maak is de knapperigheid en stevige bite, die ook na het koken nog aanwezig is.

Hoe kun je bimi vervangen?

Is de smaak van deze groente toch niet helemaal jouw ding of is hij in geen velden of wegen te bekennen bij de supermarkt? Je kunt het vervangen door, je raadt het misschien al, broccoli of groene asperges.

Ook courgette past in de meeste gerechten waarin je normaal bimi zou gebruiken.