Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
herfstige keukenhulpjes

Vegetarische herfst stoofpot met pastinaak en meiraap

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Zet de pan op middelhoog vuur en smelt de boter in de pan. Voeg de uien en suiker toe, draai het vuur laag en roer gedurende enkele minuten door zodat de uien karamelliseren.

  2. Voeg de knoflook en wortel toe. Bak enkele minuten en blus dan af met de wijn.

  3. Voeg nu de overige ingrediƫnten toe. Breng het geheel aan de kook, doe dan de deksel op de pan en draai het vuur op zijn allerlaagst. Laat gedurende een uur op laag vuur koken. De stoofpot is het allerlekkerste als je hem, nadat je het vuur hebt uitgedraaid, nog een uur laat intrekken. Verwarm dan vlak voor serveren weer op laag vuur.

Receptuur & fotografie: Judith Pagrach van @myfoodblog_nl

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)