
Coq au vin
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Bereiding
Verdeel de kippen in kippenbouten, -vleugels en filet. Bestrooi de kipdelen met zout en peper. Verhit de boter in een braadslede of braadpan en bak er de kip rondom goudbruin in. Neem de kip uit de pan en houd apart.
Bak de spekblokjes ca. 5 minuten in de pan. Voeg de sjalot, de winterpeen en de champignons toe en bak nog 5 minuten verder. Voeg de tijm en knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de rode wijn en breng aan de kook. Leg de kippenbouten en vleugels in
de saus en stoof het geheel op laag vuur ca. 30 minuten.Voeg de kipfilets toe en stoof nog 30 minuten verder. Lekker met knapperige baguette of Franse friet en een frisse salade.