Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Coq au vin

Coq au vin

In samenwerking met ATAG.
  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Aantal personen
6

Ingrediënten

Deze klassieke Franse stoofpot ken je misschien wel. Maar wist je ook dat het gerecht oorspronkelijk écht met coq, oftewel haan, werd gemaakt?

Bereiding

  1. Verdeel de kippen in kippenbouten, -vleugels en filet. Bestrooi de kipdelen met zout en peper. Verhit de boter in een braadslede of braadpan en bak er de kip rondom goudbruin in. Neem de kip uit de pan en houd apart.

  2. Bak de spekblokjes ca. 5 minuten in de pan. Voeg de sjalot, de winterpeen en de champignons toe en bak nog 5 minuten verder. Voeg de tijm en knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de rode wijn en breng aan de kook. Leg de kippenbouten en vleugels in
    de saus en stoof het geheel op laag vuur ca. 30 minuten.

  3. Voeg de kipfilets toe en stoof nog 30 minuten verder. Lekker met knapperige baguette of Franse friet en een frisse salade.

Per portie: 804 kcal | 9 g koolhydraten | 55 g eiwit | 52 g vet

Foto: Jasper Bosman Receptuur: Willem van Santen en Tim Delissen

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (7 stemmen)