Bereiding

1. Verhit 1 el olijfolie in een ruime pan en fruit er de knoflook, de sjalot en de peper ca. 4 minuten in. Voeg de suiker, de inktvisringen en de stukken vis toe en bak kort mee. Blus af met 50 ml witte wijn en laat hem kort inkoken. Schenk de passata en de visbouillon erbij, breng het geheel al roerend aan de kook en laat ca. 10 minuten rustig koken op laag vuur.

2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak er de wortel, de venkelblokjes en de gamba’s ca. 5 minuten in tot de groenten zacht beginnen te worden. Blus af met 50 ml witte wijn, voeg de schelpjes toe en kook tot de schelpjes opengaan. Gooi schelpjes die tijdens het koken niet open zijn gegaan weg en voeg het geheel toe aan de grote pan. Laat alles nog enkele minuten doorkoken.

3. Serveer de stoof in diepe borden en garneer met het geroosterde brood en het venkelgroen. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.

Ontdek Mutti

Rondom de Italiaanse velden met blozende tomaten van Mutti in Parma proef je de lekkerste Noord-Italiaanse gerechten. Geen bekende Italiaanse pasta’s, maar romige risotto en knapperige polenta.

Per portie: ca. 503 kcal
54 g eiwit | 13 g vet | 38 g koolhydraten

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren