Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
weekmenu italiaanse visstoof cacciucco

Cacciucco – Toscaanse visstoof

In samenwerking met Mutti
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Stufato di pesce, oftewel ‘visstoof’, heeft een belangrijke plek in de Italiaanse keuken. Cacciucco (spreek uit als ‘katsjoekko’) is een populaire variant uit Livorno, een grote havenstad aan de westelijke kant van Toscane. Sommige Italianen leggen eerst wat brood op het bord en serveren daar de stoof overheen, zodat het brood zich volzuigt met de heerlijke sappen.

Bereiding

  1. Verhit 1 el olijfolie in een ruime pan en fruit er de knoflook, de sjalot en de peper ca. 4 minuten in. Voeg de suiker, de inktvisringen en de stukken vis toe en bak kort mee. Blus af met 50 ml witte wijn en laat hem kort inkoken. Schenk de passata en de visbouillon erbij, breng het geheel al roerend aan de kook en laat ca. 10 minuten rustig koken op laag vuur.

  2. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak er de wortel, de venkelblokjes en de gamba’s ca. 5 minuten in tot de groenten zacht beginnen te worden. Blus af met 50 ml witte wijn, voeg de schelpjes toe en kook tot de schelpjes opengaan. Gooi schelpjes die tijdens het koken niet open zijn gegaan weg en voeg het geheel toe aan de grote pan. Laat alles nog enkele minuten doorkoken.

  3. Serveer de stoof in diepe borden en garneer met het geroosterde brood en het venkelgroen. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.

Per portie: 503 kcal | 38 g koolhydraten | 54 g eiwit | 13 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)

Ontdek Mutti

Rondom de Italiaanse velden met blozende tomaten van Mutti in Parma proef je de lekkerste Noord-Italiaanse gerechten. Geen bekende Italiaanse pasta’s, maar romige risotto en knapperige polenta.