Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Fabada spaanse bonenstoof

Fabada asturiana (Spaanse bonenstoof met spek)

In samenwerking met Tefal
  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze Spaanse stoof is supersimpel maar superlekker. Je maakt ‘m met grote witte bonen, spek, worst en uien. Tip: liefhebbers kunnen ook nog bloedworst bij deze bonen serveren. Gebruik dan wat minder chorizo, bak de bloedworst op het laatst en serveer op de bonen.

Bereiding

  1. Week de bonen een nacht in ruim koud water.

  2. Giet de bonen af en laat uitlekken. Snijd het spek in grove stukken. Pel de ui en snijd hem in parten maar zorg dat ze niet uit elkaar vallen. Doe de bonen, het spek, de ui en de laurierblaadjes in een ruime pan en giet er zoveel water bij dat het geheel ca. 3 cm onderstaat. Breng aan de kook en zet het vuur laag.

  3. Stoof afgedekt ca. 1 uur en 30 minuten tot de bonen net gaar zijn. Roer zo min mogelijk zodat de bonen niet uit elkaar vallen. Voeg indien nodig extra water toe.

  4. Schep voorzichtig de uienparten uit de pan en voeg 1 tl paprikapoeder en de chorizoworstjes toe. Stoof het geheel nog ca. 35 minuten verder op laag vuur. Neem van het vuur en laat ca. 5 minuten staan. Verdeel de bonenschotel over diepe borden en strooi er nog wat gerookte-paprikapoeder overheen.

Per portie: 923 kcal | 38 g koolhydraten | 40 g eiwit | 63 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)