Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
uienstoof met bier

Uienstoof met bier en tijm

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Heerlijk vegetarisch comfortfood. Geef er een frisse salade bij om het compleet te maken.

Bereiding

  1. 1. Verhit de olie en de boter in een ruime pan. Voeg de uien toe en bak op matig vuur ca. 20 minuten, tot de uien een diepgouden kleur hebben en helemaal zacht zijn. Roer regelmatig.

  2. 2. Bestrooi de uien met de bloem, roer goed door en bak nog 1 minuut. Blus af met het bier en voeg de tijm en het bouillonblokje toe. Stoof het geheel nog 10-15 minuten op matig vuur. Breng de uien op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  3. 3. Verwarm de oven voor op de grillstand. Bestrijk de sneetjes brood met de olijfolie. Snijd de geitenkaas in plakken en leg ze op het brood. Gratineer ca. 5 minuten onder de hete grill tot de kaas een mooi korstje heeft. Let op dat het brood bij de randen niet verbrandt. Serveer de uienstoof met het brood.

Per portie: 549 kcal | 49 g koolhydraten | 19 g eiwit | 28 g vet

Foto’s, receptuur, foodstyling: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)