Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor de korianderchutney met 2-3 el water in een blender of keukenmachine en maal zo glad mogelijk. Schep de chutney in een kommetje en zet opzij.

2. Meng de helft van de geraspte ui met het gehakt, een flinke snuf zout en peper en 1 el harissa. Roer met een houten pollepel stevig door. Zet het gehakt ca. 20 minuten in de koelkast.

3. Vorm met je handen ca. 24 kleine balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de gehaktballetjes rondom goudbruin in – doe dit eventueel in twee porties als de pan te klein is. Schep de gehaktballetjes uit de pan. Houd ca. 2 el van het bakvet in de pan over en giet de rest weg.

4. Voeg de overige geraspte ui en de knoflook toe aan het bakvet in de pan en bak 4-5 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de overige harissa, de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook ca. 10 minuten tot je een mooie dikke saus hebt.

5. Voeg de gehaktballetjes en de kikkererwten toe aan de pan. Zet het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het geheel ca. 20 minuten sudderen. Verdeel de stoof over kommen en besprenkel met de chutney. Lekker met rijst, couscous of naan.

Per portie: ca. 399 kcal
32 g eiwit | 20 g vet | 19 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Sam Stowell en Stuart Ovenden Styling: Olivia Wardle en Stuart Ovenden Foodstyling: Sal Henley en Stuart Ovenden