Bereiding

  1. Verhit de olie in de binnenpan** van de Crock-Pot (slowcooker) en fruit er de ui en de knoflook in 2 minuten glazig in. Voeg het korianderpoeder, de trassi, het komijnpoeder, het laos poeder en het kruidnagelpoeder toe en bak dit kort aan in ca. 1 minuut zodat alle aroma’s vrijkomen. Voeg het vlees toe en bak ca. 5 minuten tot het vlees mooi gekleurd is.
  2. Voeg de kokosmelk, de ketjap manis, djeroek peroet, de citroengras, de steranijs en de palm- suiker toe en breng kort aan de kook. Zet de binnenpan in het verwarmingselement van de slowcooker en stoof het geheel ca. 8 uur op stand high.
  3. Kook intussen de haricots verts 4-6 minuten. Meng ze met de ketjap manis en de sambal oelek. Strooi de kokos en pinda’s over de rendang. Lekker met de pittige boontjes en rijst.

**Gebruik van je binnenpan
Let op, voor dit recept gebruikten we de binnenpan van Crock-Pot model CR026. Niet alle binnenpannen zijn geschikt om los als pan te gebruiken, lees hiervoor de gebruiksaanwijzing van je slowcooker goed door.