Bereiding

  1. Verhit de olie in de binnenpan** van de Crock-Pot (slowcooker) en fruit er de ui en de knoflook in 2 minuten glazig in. Voeg het korianderpoeder, de trassi, het komijnpoeder, het laos poeder en het kruidnagelpoeder toe en bak dit kort aan in ca. 1 minuut zodat alle aroma’s vrijkomen. Voeg het vlees toe en bak ca. 5 minuten tot het vlees mooi gekleurd is.
  2. Voeg de kokosmelk, de ketjap manis, djeroek peroet, de citroengras, de steranijs en de palm- suiker toe en breng kort aan de kook. Zet de binnenpan in het verwarmingselement van de slowcooker en stoof het geheel ca. 8 uur op stand high.
  3. Kook intussen de haricots verts 4-6 minuten. Meng ze met de ketjap manis en de sambal oelek. Strooi de kokos en pinda’s over de rendang. Lekker met de pittige boontjes en rijst.

**Gebruik van je binnenpan

Let op, voor dit recept gebruikten we de binnenpan van Crock-Pot model CR026. Niet alle binnenpannen zijn geschikt om los als pan te gebruiken, lees hiervoor de gebruiksaanwijzing van je slowcooker goed door.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.