Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
laos

Rendang met rijst en pittige boontjes

  • Gemiddeld

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Terwijl jij op een stoel bij de openhaard naar het nieuwe seizoen van je favoriete serie kijkt, bereidt de slowcooker deze heerlijke rendang voor je.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Terwijl jij op een stoel bij de openhaard naar het nieuwe seizoen van je favoriete serie kijkt, bereidt de slowcooker deze heerlijke rendang voor je.
Tip
Heb je geen slowcooker? Geen probleem! Zo kun je gerechten & recepten aanpassen naar de slowcooker én andersom.

Bereiding

  1. Verhit de olie in de binnenpan* van de Crock-Pot (slowcooker) en fruit er de ui en de knoflook in 2 minuten glazig in. Voeg het korianderpoeder, de trassi, het komijnpoeder, het laos poeder en het kruidnagelpoeder toe en bak dit kort aan in ca. 1 minuut zodat alle aroma’s vrijkomen. Voeg het vlees toe en bak ca. 5 minuten tot het vlees mooi gekleurd is.

  2. Voeg de kokosmelk, de ketjap manis, djeroek peroet, de citroengras, de steranijs en de palm- suiker toe en breng kort aan de kook. Zet de binnenpan in het verwarmingselement van de slowcooker en stoof het geheel ca. 8 uur op stand high.

  3. Kook intussen de haricots verts 4-6 minuten. Meng ze met de ketjap manis en de sambal oelek. Strooi de kokos en pinda’s over de rendang. Lekker met de pittige boontjes en rijst.

* Voor dit recept gebruikten we de binnenpan van Crock-Pot model CR026. Niet alle binnenpannen zijn geschikt om los als pan te gebruiken, lees hiervoor de gebruiksaanwijzing van je slowcooker goed door.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (13 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!