Kruidige aardappelgratin
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de knoflook en snijd hem in schijfjes. Pel de sjalotten. Steek de kruidnagels in de sjalotten. Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes. Was de aardappels niet. Was de winterpeen en snijd hem in schijfjes.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Breng in een ruime pan de slagroom met de aardappel, de knoflook, de sjalotten, de steranijs en de wortel aan de kook. Kook het geheel op laag vuur in ca. 15 minuten beetgaar.
Meng de maïzena met 1 el koud water en voeg al roerend toe aan de kokende room. Laat nog ca. 1 minuut doorkoken. Neem de sjalotten uit de pan en verwijder de kruidnagels. Hak de sjalotten fijn en voeg ze weer toe aan het aardappel mengsel. Neem de steranijs uit de pan. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verdeel het aardappelmengsel over een met boter ingevette ovenschaal en bak de gratin 35-40 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin kleurt.