Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
recepten met nieuwe aardappels

Knapperige nieuwe-aardappelsalade met bacon

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Juni is het seizoen van nieuwe aardappels. Wij genieten er het liefst elke mooie zomerdag van en serveren deze salade met bacon bij de barbecue.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het bakpapier in met de zonnebloemolie. Zet de bakplaat in de oven om voor te verwarmen.

  2. Haal de voorverwarmde bakplaat uit de oven en verdeel de aardappels eroverheen. Doordat de olie al heet is beginnen de aardappels direct te bakken waardoor ze lekker krokant worden. Bak de aardappels ca. 40 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep regelmatig om. Haal de aardappels uit de oven en laat afkoelen.

  3. Bak ondertussen de bacon in een droge koekenpan krokant en verkruimel of snijd in stukjes. Meng in een kom de bacon, de rode ui, de eieren, de augurk, de bosui, de mosterd, de mayonaise en het paprikapoeder.

  4. Schep de afgekoelde aardappels door het mengsel en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)