Domino-aardappels met parmezaan
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Smelt de boter in een kleine pan en fruit er de knoflook 5-10 minuten op laag vuur in zodat de boter de knoflooksmaak opneemt. Houd de knoflook in de gaten en laat hem niet verbranden. Voeg de roze-peperkorrels toe en neem van het vuur.
Snijd de ronde randen van een aardappel er recht af zodat er een aardappelblok ontstaat (zie tip). Schaaf met een mandoline of een scherp mes de aardappel in flinterdunne, vierkante plakjes. Houd de aardappelplakjes zoveel mogelijk in stapeltjes bij elkaar. Herhaal met de overige aardappels.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de stapeltjes gesneden aardappel naast elkaar bovenaan de bakplaat. Spreid de plakjes aardappel overlappend uit over de hele lengte van de bakplaat. Herhaal met alle aardappels, zodat je op de bakplaat een paar lange rijen aardappelplakjes hebt die op gevallen dominosteentjes lijken.
Bestrooi de aardappels royaal met zeezoutvlokken en lepel de knoflook-peperboter erover. Bestrooi met de tijmblaadjes en zet de bakplaat ca. 20 minuten in de oven tot de aardappels knapperig beginnen te worden. Lepel boter van de bakplaat over de aardappels, bestrooi ze met de parmezaan en bak ze ca. 20 minuten verder tot ze gaar en heel knapperig zijn.