Bereiding
- Kook de aardappels in een pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 15 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
- Doe de knoflook en de gember in een blender met 4 el water en pureer alles glad. Voeg de tomaten toe en pureer kort verder.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de aardappels in 10-15 minuten rondom knapperig in. Zet het vuur lager, voeg het komijnzaad, het mosterdzaad en het kurkumapoeder toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg het gepureerde tomatenmengsel en ¾ van de peper toe en verhit rustig nog ca. 10 minuten tot het vocht ingekookt is. Roer de garam masala erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de aardappels over een serveerschaal en garneer met de koriander en de overige rode peper. Serveer met de limoenpartjes.
Per portie: ca. 210 kcal
5 g eiwit | 7 g vet | 30 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden