Indiase Bombay-aardappels
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de aardappels in een pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 15 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Doe de knoflook en de gember in een blender met 4 el water en pureer alles glad. Voeg de tomaten toe en pureer kort verder.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de aardappels in 10-15 minuten rondom knapperig in. Zet het vuur lager, voeg het komijnzaad, het mosterdzaad en het kurkumapoeder toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg het gepureerde tomatenmengsel en ¾ van de peper toe en verhit rustig nog ca. 10 minuten tot het vocht ingekookt is. Roer de garam masala erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappels over een serveerschaal en garneer met de koriander en de overige rode peper. Serveer met de limoenpartjes.