Blini's van aardappelpuree
Eenvoudig2 personen20 minuten bereiden20 minuten wachten
Inschatten hoeveel aardappels je moet koken gaat nog wel eens mis. Gelukkig is dit recept een lekkere oplossing voor je kliekjes. Hét ultieme comfortfood. Lekker als amuse of tussendoortje!
Ingrediënten
- 500 g overgebleven aardappelpuree
- 100 g parmezaan of cheddar (geraspt)
- 1 ei (losgeklopt)
- 2 el verse kruiden (bv. rozemarijn of bieslook)
- 60 g bloem (verdeeld in 2 porties)
- zonnebloemolie
- zout en peper
- toppings naar keuze
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Meng de koude aardappelpuree, kaas, ei, 30 g bloem, zout en peper in een grote kom door elkaar.
- Vorm er burgertjes van ter grootte van je handpalm.
- Leg de rest van de bloem in een ondiepe schaal, en bedek de blini’s met een dun laagje bloem aan beide kanten.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de blini’s tot ze knapperig zijn (ongeveer 3 minuten aan elke kant). Voeg waar nodig meer olie toe.
- Serveer met je favoriete topping. Maak bijvoorbeeld een ontbijtvariant met zoete aardappel en kaneel. Bovenop wat siroop, slagroom en geroosterde noten. Liever een hartige variant? Probeer ze ook eens met crème fraîche en zalm.