Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cover voor Blini’s van aardappelpuree

Blini’s van aardappelpuree

In samenwerking met Too Good To Go
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Inschatten hoeveel aardappels je moet koken gaat nog wel eens mis. Gelukkig is dit recept een lekkere oplossing voor je kliekjes. Hét ultieme comfortfood. Lekker als amuse of tussendoortje!

Bereiding

  1. Meng de koude aardappelpuree, kaas, ei, 30 g bloem, zout en peper in een grote kom door elkaar.

  2. Vorm er burgertjes van ter grootte van je handpalm.

  3. Leg de rest van de bloem in een ondiepe schaal, en bedek de blini’s met een dun laagje bloem aan beide kanten.

  4. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

  5. Bak de blini’s tot ze knapperig zijn (ongeveer 3 minuten aan elke kant). Voeg waar nodig meer olie toe.

  6. Serveer met je favoriete topping. Maak bijvoorbeeld een ontbijtvariant met zoete aardappel en kaneel. Bovenop wat siroop, slagroom en geroosterde noten. Liever een hartige variant? Probeer ze ook eens met crème fraîche en zalm.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)