Advertentie
Waar beleg je een wrap mee?
Wraps of tortilla’s, hoe je ze ook noemt; deze kanjers kun je heerlijk beleggen met verschillende ingrediënten. Ga voor lekker veel groenten, een goede dip of saus en misschien wat vis, vlees of kaas. Jij kiest! Zo maak je de perfecte wrap voor je lunch of diner. Varieer en combineer naar hartenlust en maak je eigen perfecte combinatie(s), alles mag!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Sauzen voor wraps beleggen
Het beleggen van een wrap start met een goede saus of dip. Een smeersel maakt (of kraakt) de smaak!
- Hummus
- Muhammara
- Baba ganoush
- Pesto
- Tapenade
- Roomkaas
- Pompoen dip
- Doperwtenspread
- Tomatensalsa
- Chilisaus
- BBQ-saus
- Mayonaise
- Bonendip
- Balsamico (azijn of stroop)
- Knoflooksaus
Groenten als beleg voor een gezonde wrap
Voor een gezonde wrap is de tweede stap van het beleg groenten. Start met een beetje sla op de wrap te leggen. Sla is namelijk makkelijk in de wrap op te rollen. Zo maak je de wrap eenvoudig wat gezonder. Voor wat knapperigheid en éxtra smaak raden wij aan om ook andere groenten toe te voegen. Je kan de wrap beleggen met rauwe groenten maar sommige groenten zijn lekkerder als je ze even opbakt zoals bijvoorbeeld courgette.
Wraps met pulled shiitakes, rodekoolsalade en muntsaus
Net zoals pulled pork, maar dan wel helemaal plantaardig! De shiitakes worden pittig gekruid en gelakt met barbecuesaus. Je krijgt een heerlijk broodje met heerlijke ‘vleessmaken’.
Naar het receptVegetarisch beleg voor op wraps
Naast groenten zijn er voor vega’s nog veel meer opties om je wrap mee te beleggen. Wat dacht je van bonen of smaakvolle tempeh? Of ga voor jouw favoriete kaassoort. Want kaas=baas toch?
- Ei
- Omelet
- Mozzarella (laat de kaas goed uitlekken van tevoren)
- Burrata
- Parmezaanse kas
- Pecorino
- Grana Padano
- Feta
- Brie
- Geitenkaas
- Jong belegen kaas
- Tempeh
- Tofu
- Kikkererwten
- Limabonen
- Linzen
- Spliterwten
Wraps met sticky mosterdtempeh en spitskool
Naar het receptWaar beleg je een wrap mee: vlees & vis variaties
- Kipfilet (plakjes)
- Kalkoenfilet
- Kip
- Ham
- Parmaham of serranoham
- Salami
- Carpaccio
- Bacon of spekjes
- Pancetta
- Tonijn
- Tonijnsalade
- Gerookte zalm
Salade niçoise-wraps
Naar het receptKruiden en smaakmakers voor op wraps
Naast saus, groenten en vis, vlees of vega ingrediënten beleggen wij onze wrap altijd met nog wat extra smaakmakers. Wat dacht je van wat nootjes voor een heerlijke crunch of juist jalapeño’s voor wat extra pit? Jij kiest!
- Basilicum
- Oregano
- Munt
- Rozemarijn
- Peterselie
- Tijm
- Salie
- Knoflook
- Jalapeño’s
- Zongedroogde tomaat
- Olijven
- Kappertjes
- Pijnboompitten
- Walnoten
- Pecannoten
- Cashewnoten
- Kiemgroenten
- Bosui
- Koriander
Lees ook:
Onze tips
Slagroomtaart: 5x verrassende recepten voor een verjaardag
5x recepten voor tompouce
Oranje boven: 9x recepten voor Koningsdag
5x zoete lekkernijen met kwark
Zomerse salade bij de BBQ: recepten en tips
5x recepten voor Hollandse koekjes
5x bakken met rabarber
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.