
Bang-bangbloemkooltaco’s
Eenvoudig
ca. 1 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 25 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Meng de bloem, het paprikapoeder en een flinke snuf zout en peper in een kom en klop de melk erdoorheen tot een glad beslag. Doe de panko in een ondiep bord. Haal de bloemkoolroosjes kort door het beslag, wentel ze door de panko en leg ze op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bak 30-40 minuten in de oven tot ze goudgeel en krokant zijn. Roer intussen alle ingrediënten voor de bang-bangsaus door elkaar en zet in de koelkast tot je het nodig hebt.
Laat de bloemkool even afkoelen en doe hem in een grote kom. Besprenkel met de saus en schep om, zodat elk bloemkoolroosje bedekt is met saus. Doe de bloemkool, de sla, de lente-ui, de tomaat, de koriander en de chilipeper in de tortilla’s en serveer met limoenpartjes.