Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Barbecuesaus op een lepeltje

Barbecuesaus

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Barbecuesaus heeft een perfecte balans van zoet, rokerig en pittig. Deze veelzijdige saus geeft elk gerecht extra smaak en maakt het net even specialer.

Lees verder onder de advertentie

aantal porties
24

Ingrediënten

Barbecuesaus heeft een perfecte balans van zoet, rokerig en pittig. Deze veelzijdige saus geeft elk gerecht extra smaak en maakt het net even specialer.
Serveertip
Probeer je barbecuesaus eens als dip voor knapperige, zelfgemaakte frietjes.

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan op laag vuur en fruit er de ui en de knoflook in.

  2. Voeg de ciderazijn, worcestershire­ sauce, gladde mosterd, bruine basterdsuiker, paprikapoeder, cayennepeper, gerooktepaprikapoeder en het zout toe en breng aan de kook.

  3. Voeg de ketchup toe en kook afgedekt ca. 15 minuten op laag vuur.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!