Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zoete-aardappelchips met halloumi en munt

4x de beste zelfgemaakte friet recepten

Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Of je ze nou het liefst eet met mayo of toch met curry of satésaus: zelfgemaakte friet is het allerlekkerst. En dan hebben we het niet alleen over de klassieke variant gemaakt van aardappel.

Zelfgemaakte friet

Natuurlijk kun je lekkere friet bij de snackbar om de hoek halen. Dat is nog altijd beter dan een zak diepvriesfriet uit de supermarkt. Maar weet je wat pas echt lekker is? Zelfgemaakte friet! Probeer maar eens uit met deze vier onweerstaanbare recepten.

Overigens, ben jij team patat of team friet? Het schijnt een heuse strijd te zijn. Zoals je ziet in dit artikel noemen wij het al jaren steevast friet, al slaan we een patatje met natuurlijk niet af.

1. Heerlijke zelfgemaakte friet

Je eigen friet maken is niet lastig, maar met dit recept til je jouw favoriete bijgerecht naar een hoger niveau. Extra lekker met je eigen mayonaise en kruidenzout. Eet smakelijk!

zelfgemaakte friet

Foto: Eddy Haitjema

2. Zoete aardappelfriet

Met halloumi en munt maak je van jouw zoete aardappelpartjes pas echt een feestje. Dit is op en top zelfgemaakte friet, maar dan net even wat lekkerder en luxer. Ideaal als bijgerecht, of natuurlijk gewoon voor tussendoor.

Zoete-aardappelchips met halloumi en munt

3. Wortelfrietjes

Toe aan iets heel anders? Laat de aardappels links liggen en kies in plaats daarvan voor wortels als basis. Zelfgemaakte friet van wortels? Jazeker! Het resultaat zal je verbazen…

zelfgemaakte friet: wortelfrietjes met parmezaan en peterselie

4. Polentafrietjes

Polenta is een goed alternatief voor aardappel, dus waarom zou je er geen lekkere frietjes van maken? Dat is precies wat we dachten bij het maken van dit smakelijke recept. Lekker met zelfgemaakte mayonaise en gegrilde groenten bijvoorbeeld.

polenta friet

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!