Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
lijnzaadcrackers met dip

Lijnzaadcrackers met doperwtenyoghurtdip

In samenwerking met Smaakt
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
6

Voor de crackers:

Voor de dip:

Benodigdheden

  • bakpapier
Zo’n frisse doperwtendip geeft je direct een zomers gevoel. Met zelfgemaakte knapperige crackers en ijskoude drankjes erbij ben je klaar voor een zomeravond borrelen.

Bereiding

  1. Meng voor de crackers alle ingrediënten in een ruime kom goed door elkaar. Dek af en laat ca. 30 minuten staan.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat, leg er een tweede vel bakpapier op en rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van 3-4 mm. Haal het bakpapier er weer af en bak de crackers ca. 20 minuten in de oven. Neem uit de oven en kerf met een scherp mes of met een gekarteld deegwieltje het deeg in losse crackers. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C) en bak nog 10-15 minuten tot de crackers helemaal gaar en krokant zijn; let op dat ze niet te donker worden.

  3. Blancheer voor de dip de doperwtjes kort in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Pureer de doperwtjes grof in een keukenmachine. Voeg de geplukte dragonblaadjes, de yoghurt, de olijfolie, zout en peper toe en maal nog kort door. Snijd de zongedroogde tomaten grof, houd een paar stukjes achter en meng de rest door de spread. Garneer de dip met de apart gehouden zongedroogde tomaatjes en wat waterkers of tuinkers. Serveer de crackertjes met de dip.

Per portie: 366 kcal | 27 g koolhydraten | 13 g eiwit | 20 g vet

Receptuur: Willem van Santen, Fotografie: Saskia van Osnabrugge, Styling: Susi Gastro Studio

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (3 stemmen)