Lijnzaadcrackers met doperwtenyoghurtdip
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng voor de crackers alle ingrediënten in een ruime kom goed door elkaar. Dek af en laat ca. 30 minuten staan.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat, leg er een tweede vel bakpapier op en rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van 3-4 mm. Haal het bakpapier er weer af en bak de crackers ca. 20 minuten in de oven. Neem uit de oven en kerf met een scherp mes of met een gekarteld deegwieltje het deeg in losse crackers. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C) en bak nog 10-15 minuten tot de crackers helemaal gaar en krokant zijn; let op dat ze niet te donker worden.
Blancheer voor de dip de doperwtjes kort in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Pureer de doperwtjes grof in een keukenmachine. Voeg de geplukte dragonblaadjes, de yoghurt, de olijfolie, zout en peper toe en maal nog kort door. Snijd de zongedroogde tomaten grof, houd een paar stukjes achter en meng de rest door de spread. Garneer de dip met de apart gehouden zongedroogde tomaatjes en wat waterkers of tuinkers. Serveer de crackertjes met de dip.