Advertentie
Lichte recepten voor doordeweeks
Soms is het best een uitdaging, elke dag een lekkere, gezonde én verse maaltijd op tafel zetten. Natuurlijk helpen we je graag met een beetje extra inspiratie. In dit lijstje vind je alleen maar lichte recepten voor doordeweeks. De gerechten bevatten stuk voor stuk ook nog eens minder dan 400 calorieën per portie!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Zoeteaardappelpizza
Een pizza van zoete aardappel, zo eet je ‘m helemaal op – zonder berouw! Met deze creatieve zoeteaardappelpizza bezuinig je op calorieën, maar pak je uit met smaak. Zo maak je licht leuk! Dat zijn nog eens fijne lichte recepten voor doordeweeks wat ons betreft.
Venkelsalade
Deze heerlijke groente past perfect in een groene salade. Officieel bevat dit gerecht maar iets meer dan 100 kcal per portie. Maak er een maaltijdsalade van door de porties iets groter te maken. Ze heb je alsnog een gezonde en voedzame maaltijd op tafel staan.
Knolselderijsoep met chorizo-olie
Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die standaard tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, eigenlijk ook nog eens een stuk smaakvoller. Veel tijd heb je niet nodig, deze soep staat namelijk binnen drie kwartier op tafel.
Kipcurry met kardemom
Ga voor dijtjes van de kip, die maken deze curry extra mals. De kardemom zorgt voor extra smaak in dit lichte recept voor doordeweeks. En qua calorieën? Per portie kom je uit op 394 kcal. Maak een portie extra en je hebt de volgende dag een verantwoorde lunch!
Fajita met entrecote
De uitzondering op de regel, maar ach, in het weekend kom je alsnog prima uit met 500 calorieën per portie. Daarmee is deze fajita goed voor de afwisseling!
Bolognese van paddenstoelen
Voor een vegan optie van de bolognese: koop een veganistische pasta of maak ‘m volgens dit veganistische recept zelf.
Mais-ricottakoekjes met cherrytomaten
De mais-ricottakoekjes staan binnen drie kwartier op tafel, zijn vegetarisch en hebben maar 344 calorieën per portie. Klinkt als muziek in de oren, of niet? Dit is dan ook één van onze favorieten als het aankomt op lichte recepten voor doordeweeks.
Zoeteaardappelpizza
Met deze creatieve zoeteaardappelpizza bezuinig je op calorieën, maar pak je uit met smaak. Zo maak je licht leuk!
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit de knoflook op laag vuur ca. 2 minuten in een klontje boter en de bouillon. Voeg zout en peper toe.
Leg de plakjes zoete aardappel waaiervormig in een cirkel op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bestrijk de plakjes daarbij met de knoflookboter. Bedek met een vel bakpapier en leg er een zware bakplaat op als gewicht. Bak ca. 30 minuten in de oven.
Neem uit de oven en verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier. Breng de ricotta op smaak met zout en peper en verdeel hem over de bodem. Bak ca. 10 minuten in de oven.
Neem uit de oven en maak de pizza af met de ham, de olijven, de rucola en een paar druppels balsamico.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson
Meer snelle recepten voor doordeweeks:
Onze tips
Budget recepten: 11x goedkoop avondeten voor iedere dag
Noedel recepten: 12x de lekkerste variaties
7x bakken met peren
Stoven op z’n Italiaans: 4x recepten
Cocktails maken: dit zijn de lekkerste recepten voor thuis
Halloweenhapjes: 5x griezelig genieten
Griezelige recepten voor Halloween
De beste recepten met artisjok
Redactie