Lichte recepten voor doordeweeks

Soms is het best een uitdaging, elke dag een lekkere, gezonde én verse maaltijd op tafel zetten. Natuurlijk helpen we je graag met een beetje extra inspiratie. In dit lijstje vind je alleen maar lichte recepten voor doordeweeks. De gerechten bevatten stuk voor stuk ook nog eens minder dan 400 calorieën per portie!

1. Venkelsalade

Deze heerlijke groente past perfect in een groene salade. Officieel bevat dit gerecht maar iets meer dan 100 kcal per portie. Maak er een maaltijdsalade van door de porties iets groter te maken. Ze heb je alsnog een gezonde en voedzame maaltijd op tafel staan.

recepten met venkel: Venkelsalade

2. Zoeteaardappelpizza

Een pizza van zoete aardappel, zo eet je ‘m helemaal op – zonder berouw! Met deze creatieve zoeteaardappelpizza bezuinig je op calorieën, maar pak je uit met smaak. Zo maak je licht leuk! Dat zijn nog eens fijne lichte recepten voor doordeweeks wat ons betreft.

lichte recepten voor doordeweeks: zoeteaardappelpizza

3. Knolselderijsoep met chorizo-olie

Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die standaard tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, eigenlijk ook nog eens een stuk smaakvoller. Veel tijd heb je niet nodig, deze soep staat namelijk binnen drie kwartier op tafel.

knolselderijsoep

4. Kipcurry met kardemom

Ga voor dijtjes van de kip, die maken deze curry extra mals. De kardemom zorgt voor extra smaak in dit lichte recept voor doordeweeks. En qua calorieën? Per portie kom je uit op 394 kcal. Maak een portie extra en je hebt de volgende dag een verantwoorde lunch!

lichte recepten voor doordeweeks: kipcurry

5. Fajita’s met entrecote

De uitzondering op de regel, maar ach, in het weekend kom je alsnog prima uit met 500 calorieën per portie. Daarmee is deze fajita goed voor de afwisseling!

fajita

6. Bolognese van paddenstoelen

Voor een vegan optie van de bolognese: koop een veganistische pasta of maak ‘m volgens dit veganistische recept zelf.

bolognese

7. Mais-ricottakoekjes met cherrytomaten

De mais-ricottakoekjes staan binnen drie kwartier op tafel, zijn vegetarisch en hebben maar 344 calorieën per portie. Klinkt als muziek in de oren, of niet? Dit is dan ook één van onze favorieten als het aankomt op lichte recepten voor doordeweeks.

mais ricottakoekjes met cherrytomaten

Meer snelle recepten voor doordeweeks:

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.