Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
knolselderijsoep

7x lichte recepten voor doordeweeks onder de 400 calorieën

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Lekker door de week eten is soms een hele uitdaging, maar niet met deze lichte recepten. We leveren niet in op smaak, maar een beetje op calorieën. Zo maak je lichte recepten leuk!

Lichte recepten voor doordeweeks

Soms is het best een uitdaging, elke dag een lekkere, gezonde én verse maaltijd op tafel zetten. Natuurlijk helpen we je graag met een beetje extra inspiratie. In dit lijstje vind je alleen maar lichte recepten voor doordeweeks. De gerechten bevatten stuk voor stuk ook nog eens minder dan 400 calorieën per portie!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Zoeteaardappelpizza

Zoeteaardappelpizza

Een pizza van zoete aardappel, zo eet je ‘m helemaal op – zonder berouw! Met deze creatieve zoeteaardappelpizza bezuinig je op calorieën, maar pak je uit met smaak. Zo maak je licht leuk! Dat zijn nog eens fijne lichte recepten voor doordeweeks wat ons betreft.

Naar het recept
recepten met venkel: Venkelsalade

Venkelsalade

Deze heerlijke groente past perfect in een groene salade. Officieel bevat dit gerecht maar iets meer dan 100 kcal per portie. Maak er een maaltijdsalade van door de porties iets groter te maken. Ze heb je alsnog een gezonde en voedzame maaltijd op tafel staan.

Naar het recept
knolselderijsoep

Knolselderijsoep met chorizo-olie

Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die standaard tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, eigenlijk ook nog eens een stuk smaakvoller. Veel tijd heb je niet nodig, deze soep staat namelijk binnen drie kwartier op tafel.

Naar het recept
kipcurry

Kipcurry met kardemom

Ga voor dijtjes van de kip, die maken deze curry extra mals. De kardemom zorgt voor extra smaak in dit lichte recept voor doordeweeks. En qua calorieën? Per portie kom je uit op 394 kcal. Maak een portie extra en je hebt de volgende dag een verantwoorde lunch!

Naar het recept
fajita

Fajita met entrecote

De uitzondering op de regel, maar ach, in het weekend kom je alsnog prima uit met 500 calorieën per portie. Daarmee is deze fajita goed voor de afwisseling!

Naar het recept
bolognese

Bolognese van paddenstoelen

Voor een vegan optie van de bolognese: koop een veganistische pasta of maak ‘m volgens dit veganistische recept zelf.

Naar het recept
mais ricottakoekjes met cherrytomaten

Mais-ricottakoekjes met cherrytomaten

De mais-ricottakoekjes staan binnen drie kwartier op tafel, zijn vegetarisch en hebben maar 344 calorieën per portie. Klinkt als muziek in de oren, of niet? Dit is dan ook één van onze favorieten als het aankomt op lichte recepten voor doordeweeks.

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
Zoeteaardappelpizza

Zoeteaardappelpizza

Met deze creatieve zoeteaardappelpizza bezuinig je op calorieën, maar pak je uit met smaak. Zo maak je licht leuk!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 teentje knoflook geperst
boter
50 ml groentebouillon
zout en peper
3 zoete aardappels (ca. 600 g) geschild in plakjes
75 g ricotta
3 plakjes serranoham in stukjes gescheurd
8 kalamata-olijven ontpit in vieren
1 bosje rucola
balsamico
bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit de knoflook op laag vuur ca. 2 minuten in een klontje boter en de bouillon. Voeg zout en peper toe.

  2. Leg de plakjes zoete aardappel waaiervormig in een cirkel op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bestrijk de plakjes daarbij met de knoflookboter. Bedek met een vel bakpapier en leg er een zware bakplaat op als gewicht. Bak ca. 30 minuten in de oven.

  3. Neem uit de oven en verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier. Breng de ricotta op smaak met zout en peper en verdeel hem over de bodem. Bak ca. 10 minuten in de oven.

  4. Neem uit de oven en maak de pizza af met de ham, de olijven, de rucola en een paar druppels balsamico.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Meer snelle recepten voor doordeweeks:

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!