Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Gezond eetpatroon? Dat doe je zo!

Gezond eetpatroon? Dat doe je zo!

In samenwerking met FormaFast

Advertentie

Maak jij je druk om je bikinibody? Niet nodig! Met een paar gezonde veranderingen ben jij summer ready voor je het weet!

Hoe kun je gezond afvallen?

De zomer komt eraan. Dat betekent dat je er bikini-proof uit wilt zien. Ben je door het vele binnen zitten in de winter een paar kilo te zwaar dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk kwijt raken. Afvallen moet je wel op een gezonde manier doen. Besluit je om een crashdieet te volgen dan val je tijdelijk wel af, maar binnen de kortste keren zitten de kilo’s er weer aan, simpelweg omdat een crashdieet voor niemand vol te houden is. Hoog tijd om te bekijken hoe je wel gezond kunt afvallen.

Geen geraffineerde suikers

We weten het allemaal, suiker is slecht voor je en je wordt er dik van. Wil je echt afvallen? Dan zit er maar een ding op één ding op, blijf verre van koekjes, gebakjes en frisdranken waar veel suiker in zit. Eet je veel suiker dan stijgt je bloedsuikerspiegel. Daarnaast krijg je te veel calorieën binnen wat je lichaam opslaat als vet. Dat merk je vaak vooral bij je buik, billen en benen. Toch kun je ook verstandig snoepen als je “lekkere trek” krijgt. Kies in plaats van een koekje voor dadels. Dadels zijn zoet, maar wel gezond voor je. Ze zijn rijk aan goede voedingsvezels, energie en antioxidanten. Vervang een zak chips voor noten. In noten zit wel vet, maar dan van het goede soort.

Eet eiwitten en vezels

Zorg ervoor dat je bij iedere maaltijd voldoende eiwitten en vezels eet. Eiwitten verteren langzamer dan koolhydraten. Hierdoor heb je langer een vol gevoel. Eet je voldoende groente, fruit en volkorenproducten dan zul je merken dat je minder snel honger krijgt. Drink daarnaast ook voldoende. Ook drinken geeft een vol gevoel en helpt je om minder te eten. Door genoeg te drinken voert je lichaam ook afvalstoffen sneller af. Drink geen frisdrank of vruchtensappen. Deze bevatten doorgaans veel suiker en bevatten daardoor veel calorieën. Beperk je dus voornamelijk tot water en thee. Drink je thee? Ga dan voor groene thee. Groene thee bevordert je energieverbruik van het lichaam. Hierdoor ga je dus sneller energie verbruiken, wat helpt bij het afvallen.

Intermittent fasting

Bij intermittent fasting, ofwel periodiek vasten, eet je alle voedingsproducten. Er is dus geen dieet of bepaalde voedingsmiddelen die je niet neemt. Periodiek vasten gaat niet over wat je eet, maar wanneer je eet. Je wisselt periodes af waarin je niet eet, met periodes waarop je wel eet. In de periodes dat je niet eet kun je wel water, koffie en thee drinken. Er zijn verschillende schema’s die je kunt volgen. Zo kun je bijvoorbeeld twee dagen vasten afwisselen met vijf dagen gewoon eten. Je kunt er ook voor kiezen om acht uur per dag wel te eten en zestien uur per dag niet te eten. Bij periodiek vasten gaat het er erom dat je geen producten gebruikt die veel calorieën bevatten. Je kunt dit periodieke vasten ook combineren met maaltijdvervangers. Maaltijdvervangers bevatten weinig calorieën, waarmee je bijvoorbeeld het ontbijt of de lunch kunt vervangen. Combineer je periodiek vasten met sporten, dan zul je snel resultaat zien.

Onze tips

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!