Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
knolselderijsoep

Knolselderijsoep met chorizo-olie

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, misschien ook wel een stuk smaakvoller.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, misschien ook wel een stuk smaakvoller.
Halfdroge chorizo
Ook wel ‘verse’ chorizo genoemd, is vetter dan droge chorizo en daardoor lekker om in gerechten te verwerken. Vervang eventueel door droge chorizo.

Bereiding

  1. Verhit de boter en 1 el olijfolie in een grote pan. Voeg de knolselderij en 2 takjes rozemarijn toe en bak ca. 15 minuten op laag vuur. De knolselderij moet daarbij niet bruin worden, voeg indien nodig een scheutje water toe. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut verder. Voeg de kippenbouillon toe en gaar ca. 10 minuten op laag vuur tot de knolselderij zacht is. Voeg de melk toe en verwijder de takjes rozemarijn. Pureer de soep glad. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.

  2. Doe de chorizo met 1 el olie in een koekenpan en bak tot de chorizo knapperig is en de olie dieprood. Voeg 2 takjes rozemarijn in stukjes toe en bak ze krokant.

  3. Verdeel de soep over kommen en verdeel de chorizo, de rozemarijn en de olie eroverheen.

Per portie: 267 kcal | 7 g koolhydraten | 16 g eiwit | 17 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Koken met knolselderij
Naast deze soep kun je nog veel meer heerlijke gerechten met deze knol maken. Bekijk hier de lekkerste recepten met knolselderij!

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (15 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!