Knolselderijsoep met chorizo-olie
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de boter en 1 el olijfolie in een grote pan. Voeg de knolselderij en 2 takjes rozemarijn toe en bak ca. 15 minuten op laag vuur. De knolselderij moet daarbij niet bruin worden, voeg indien nodig een scheutje water toe. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut verder. Voeg de kippenbouillon toe en gaar ca. 10 minuten op laag vuur tot de knolselderij zacht is. Voeg de melk toe en verwijder de takjes rozemarijn. Pureer de soep glad. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
Doe de chorizo met 1 el olie in een koekenpan en bak tot de chorizo knapperig is en de olie dieprood. Voeg 2 takjes rozemarijn in stukjes toe en bak ze krokant.
Verdeel de soep over kommen en verdeel de chorizo, de rozemarijn en de olie eroverheen.