Bereiding

Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, misschien ook wel een stuk smaakvoller.

  1. Verhit de boter en 1 el olijfolie in een grote pan. Voeg de knolselderij en 2 takjes rozemarijn toe en bak ca. 15 minuten op laag vuur. De knolselderij moet daarbij niet bruin worden, voeg indien nodig een scheutje water toe. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut verder. Voeg de kippenbouillon toe en gaar ca. 10 minuten op laag vuur tot de knolselderij zacht is. Voeg de melk toe en verwijder de takjes rozemarijn. Pureer de soep glad. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
  2. Doe de chorizo met 1 el olie in een koekenpan en bak tot de chorizo knapperig is en de olie dieprood. Voeg 2 takjes rozemarijn in stukjes toe en bak ze krokant.
  3. Verdeel de soep over kommen en verdeel de chorizo, de rozemarijn en de olie eroverheen.

*Halfdroge chorizo, ook wel ‘verse’ chorizo genoemd, is vetter dan droge chorizo en daardoor lekker om in gerechten te verwerken. Vervang eventueel door droge chorizo.
Per portie: ca. 267 kcal 16 g eiwit 17 g vet 7 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson