Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Koken met knolselderij: 7x heerlijke recepten

Koken met knolselderij: 7x heerlijke recepten

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Paprika, aubergine en broccoli zijn voor de meeste foodies wekelijkse kost, maar knolselderij wordt vaak vergeten. Misschien is deze groente door de bruine plekken en worteluitschieters niet moeders mooiste, maar reken hem vooral niet af op zijn looks: qua smaak is deze groente namelijk een echte winnaar.

Recepten met knolselderij

Knolselderij is een groente die met name in de herfst en winter populair is. Al is de groente vrijwel het hele jaar door te verkrijgen. Dankzij zijn zoetige, bijna romige smaak past hij perfect in je winterse stoofpot, erwtensoep of smeuïge puree. Probeer bijvoorbeeld onderstaande recepten met knolselderij maar eens!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
knolselderijsoep

Knolselderijsoep met chorizo-olie

Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, misschien ook wel een stuk smaakvoller. Proef maar!

Naar het recept
knolselderijsteaks van Ottolenghi

Knolselderijsteaks met café de paris-saus

Yotam Ottolenghi: “Heel lang geleden at Ixta Belfrage in Parijs een biefstuk met Café de Paris-saus waarna ze dacht dat ze was gestorven en in de boter-hemel terecht was gekomen.” Als dat niet een motivatie is om dit groentegerecht een keer te maken weten wij het ook niet meer…

Naar het recept
knolselderijpuree met shiitakes

Knolselderijpuree met veldsla en shiitakes

Je kunt knolselderij prima gebruiken om er een puree van te maken, als een koolhydraatarm en qua smaak meer uitgesproken alternatief voor de klassieke aardappelpuree.

Naar het recept
witte herfstsalade met notenmayonaise

Witte herfstsalade met notenmayonaise

Salade saai? Zeker niet! Probeer deze herfstsalade met notenmayonaise maar eens. Lekker fris en tegelijkertijd rijk van smaak. Proef maar!

Naar het recept
Gougères gevuld met ham en selderij

Gougères gevuld met ham en selderij

Probeer deze hartige Franse kaassoezen eens. De vulling van ham en selderij is verrassend en erg lekker. Dat is weer eens wat anders dan een zoete soes.

Naar het recept
Cover voor

Knolselderijsteaks met salsa verde

Je verwacht het misschien niet maar van knolselderij kan je steaks bakken. Dat smaakt heerlijk in combinatie met de kruidige salsa verde. Wat wil je als vega nog meer?

Naar het recept
Knolselderij-aardappelrösti met gepocheerd ei

Knolselderij-aardappelrösti met gepocheerd ei

Ten slotte deze heerlijke knolselderij-aardappelrösti. Want weinig is er zo lekker als een gepocheerd ei. Smeuïg en krokant op één bord!

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!