Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gougères gevuld met ham en selderij

Gougères gevuld met ham en selderij

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 15

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Bereid het basisrecept soesjesbeslag volgens stap 1 en 2. Rasp de oude en de jonge kaas. Meng ca. ¾ van de kaas en 1 tl gerooktepaprikapoeder door het beslag. Schep het beslag in de spuitzak met ronde spuitmond.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hete­lucht: 200°C / gas: stand 4). Spuit van het beslag rondjes van ca. 5 cm Ø op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk eventueel met een natte vinger de puntjes naar beneden. Strooi de overige kaas over het beslag.

  3. 3. Bak de soesjes 30-35 minuten in de oven. Verlaag na ca. 10 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Neem uit de oven en laat de soesjes afkoelen.

  4. 4. Schil de knolselderij en snijd hem in dunne reepjes. Blancheer de knolselderij ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet de knolselderij af en laat hem goed uitlekken en afkoelen.

  5. 5. Snijd de achterham in reepjes. Was de blad­selderij, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Houd wat blaadjes apart om te garneren. Snijd de overige bladselderij in fijne reepjes. Meng de knolselderij, de hamreepjes en de bladselderij met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.

  6. 6. Halveer de kaassoesjes en vul ze met de knolselderijsalade. Leg de bovenkant er weer op. Garneer met de bladselderij en bestrooi met gerooktepaprikapoeder.

  7. 7 g eiwit | 12 g vet | 7 g koolhydraten

Per portie: 168 kcal | 7 g koolhydraten | 7 g eiwit | 12 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), eigen collectie.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)