Bereiding

1. Breng in een pan 250 ml water met 1 tl suiker, een beetje zout en de boter aan de kook. Neem van het vuur en voeg 125 g bloem toe. Verwarm al roerend met een houten lepel opnieuw tot een samenhangend deeg ontstaat dat loslaat van de pan. Doe het deeg in een kom en laat ca. 5 minuten afkoelen.

2. Voeg al kloppend een voor een 4 eieren en eventueel het eiwit toe aan het deeg. Het beslag moet heel langzaam van de lepel afdruipen. Schep het beslag in de spuitzak met ronde spuitmond.

3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Spuit van het beslag rondjes van ca. 2 cm Ø op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk eventueel met een natte vinger de puntjes naar beneden. Bak de soesjes ca. 20 minuten in de oven. Verlaag na ca. 10 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Neem de soesjes uit de oven en laat ze afkoelen.

4. Schep de vulling in een spuitzak met kleine spuitmond. Prik met een klein mesje een gaatje in ieder soesje en vul ze.

Per stuk: ca. 107 kcal
3 g eiwit | 8 g vet | 6 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), eigen collectie