Witte herfstsalade met notenmayonaise
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de eidooiers met de mosterd, de poedersuiker, 1 tl zout en de azijn. Klop er druppelsgewijs de notenolie en de zonnebloemolie doorheen. Bewaar de mayonaise in de koelkast. Was de veldsla en laat hem goed uitlekken.
Breng een pan met 2 l water en wat zout aan de kook. Schil de knolselderij en de pastinaak en snijd ze in gelijke stukken. Schil de schorseneren, snijd ze in stukken en blancheer de stukken direct samen met de knolselderij en de pastinaak ca. 3-4 minuten in het kokende water.
Giet de groenten af en koel ze af in koud water. Laat de groenten goed uitlekken. Meng de groenten met zo veel mayonaise dat het een smeuïge salade wordt. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de salade met de noten en de veldsla.