Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Knolselderijsteaks met salsa verde

Knolselderijsteaks met salsa verde

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Voor de salsa verde

Bereiding

  1. Snijd de knolselderij in 3 schijven van 2 cm dik (bewaar de restjes voor bouillon of soep). Verhit de boter met de olie in een grote koekenpan tot heel heet en leg er de selderijsteaks in. Bak ca. 5 minuten tot de onderkant mooi goudbruin wordt. Draai de steaks om en voeg de knoflook en de tijm toe aan de pan. Bak ca. 5 minuten verder tot de andere kant ook mooi goudbruin wordt, bestrijk de steaks regelmatig met de hete boter. Schenk de witte wijn erbij en laat hem tot de helft inkoken. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Gaar de steaks ca. 15 minuten in de bouillon tot ze heel zacht zijn. Leg de steaks op een bord. Voeg de boerenkool en 100 ml water toe aan de pan en kook 5 minuten verder. Voeg de bonen toe en verwarm enkele minuten mee.

  2. Meng voor de salsa verde alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bonen en de boerenkool over 3 borden en leg er de selderijsteaks bovenop. Maak af met de salsa verde.

Per portie: 423 kcal | 22 g koolhydraten | 15 g eiwit | 24 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Stephenso

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)