Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
knolselderijpuree met shiitakes

Knolselderijpuree met veldsla en shiitakes

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Schil de knolselderij, snijd hem in stukken en doe de stukken in een pan. Giet er de melk op en vul eventueel aan met water tot de knolselderij onder staat.

  2. 2 Breng het water aan de kook en kook de knolselderij ca. 25 minuten. Giet de knolselderij af en pureer hem met 2 el boter en de slagroom. Breng op smaak met zout en peper.

  3. 3 Halveer de shiitakes, verhit 1 el boter in een bakpan en bak er de shiitakes goudbruin in. Was de veldsla en schud hem goed droog. Meng de veldsla met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

  4. 4 Serveer de knolselderijpuree met de gebakken shiitakes en verdeel er de veldsla over. Rasp er wat nootmuskaat overheen.

Per portie: 302 kcal | 24 g koolhydraten | 11 g eiwit | 19 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)