Bereiding

Weinig is er zo lekker als een gepocheerd ei. Helemaal als je het combineert met een knolselderij-aardappelrösti.

  1. Rasp de knolselderij en de aardappel grof boven een grote, schone theedoek. Vouw de theedoek dicht en knijp het vocht uit de knolselderij en de aardappel boven de gootsteen. Doe de rasp in een kom en  meng de bloem, de lente-ui, zout en peper erdoorheen.
  2. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koeken pan. Vorm ca. 6 röstirondjes (ca. 12 cm Ø) van het beslag. Bak de röstirondjes ca. 2-3 minuten aan beide zijden in de hete olie tot ze goudbruin en gaar zijn. Houd warm tussen twee borden terwijl je de eieren pocheert.
  3. Breng ruim water in een pan aan de kook. Breek een ei in een kopje. Zet het vuur laag en roer in het kokende water tot er een draaikolk ontstaat. Giet het ei in de draaikolk en pocheer 2-3 minuten tot het eiwit is gestold. Schep voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere twee eieren.
  4. Meng voor de mosterdsalade de olijfolie, de mosterd en de wittewijnazijn in een kom. Meng de gemengde sla erdoorheen en hussel goed door elkaar.
  5. Verdeel de rösti over drie borden. Serveer met de gepocheerde eieren en de mosterdsalade.

Per portie: ca. 209 kcal
10 g eiwit | 11 g vet | 15 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson