Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Knolselderij-aardappelrösti met gepocheerd ei

Knolselderij-aardappelrösti met gepocheerd ei

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Voor de mosterdsalade

Bereiding

  1. Rasp de knolselderij en de aardappel grof boven een grote, schone theedoek. Vouw de theedoek dicht en knijp het vocht uit de knolselderij en de aardappel boven de gootsteen. Doe de rasp in een kom en  meng de bloem, de lente-ui, zout en peper erdoorheen.

  2. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koeken pan. Vorm ca. 6 röstirondjes (ca. 12 cm Ø) van het beslag. Bak de röstirondjes ca. 2-3 minuten aan beide zijden in de hete olie tot ze goudbruin en gaar zijn. Houd warm tussen twee borden terwijl je de eieren pocheert.

  3. Breng ruim water in een pan aan de kook. Breek een ei in een kopje. Zet het vuur laag en roer in het kokende water tot er een draaikolk ontstaat. Giet het ei in de draaikolk en pocheer 2-3 minuten tot het eiwit is gestold. Schep voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere twee eieren.

  4. Meng voor de mosterdsalade de olijfolie, de mosterd en de wittewijnazijn in een kom. Meng de gemengde sla erdoorheen en hussel goed door elkaar.

  5. Verdeel de rösti over drie borden. Serveer met de gepocheerde eieren en de mosterdsalade.

Per portie: 209 kcal | 15 g koolhydraten | 10 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)