
Knolselderij-aardappelrösti met gepocheerd ei
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Rasp de knolselderij en de aardappel grof boven een grote, schone theedoek. Vouw de theedoek dicht en knijp het vocht uit de knolselderij en de aardappel boven de gootsteen. Doe de rasp in een kom en meng de bloem, de lente-ui, zout en peper erdoorheen.
Verhit een beetje zonnebloemolie in een koeken pan. Vorm ca. 6 röstirondjes (ca. 12 cm Ø) van het beslag. Bak de röstirondjes ca. 2-3 minuten aan beide zijden in de hete olie tot ze goudbruin en gaar zijn. Houd warm tussen twee borden terwijl je de eieren pocheert.
Breng ruim water in een pan aan de kook. Breek een ei in een kopje. Zet het vuur laag en roer in het kokende water tot er een draaikolk ontstaat. Giet het ei in de draaikolk en pocheer 2-3 minuten tot het eiwit is gestold. Schep voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere twee eieren.
Meng voor de mosterdsalade de olijfolie, de mosterd en de wittewijnazijn in een kom. Meng de gemengde sla erdoorheen en hussel goed door elkaar.
Verdeel de rösti over drie borden. Serveer met de gepocheerde eieren en de mosterdsalade.