Bereiding

Met deze creatieve maaltijden bezuinig je op calorieën, maar pak je uit met smaak. Zo maak je licht leuk met mais ricottakoekjes en cherrytomaten onder de 400 calorieën.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de cherrytomaten op een bakplaat. Spray ze 2-3 keer met olijfolie en bestrooi ze met het gerooktepaprikapoeder, wat chilivlokken, zout en peper. Rooster ca. 15 minuten in de oven.
  2. Doe de ricotta, de melk en de eieren in een kom en klop ze door elkaar. Voeg de bloem, het bakpoeder en een snufje zout toe en klop erdoorheen. Roer de maiskorrels en de lente-ui door het beslag.
  3. Mix in een keukenmachine de avocado met de yoghurt glad. Voeg een beetje water toe tot je een vloeibare saus hebt.
  4. Spray de bodem van een grote koekenpan 3-4 keer met olijfolie. Bak in porties koekjes in de pan van elk 1 volle eetlepel beslag. Bak de koekjes 3-4 minuten per zijde goudbruin. Houd ze warm in de oven op lage temperatuur terwijl je de rest bakt. Het worden ca. 16 koekjes.
  5. Serveer 3-4 koekjes per persoon met de geroosterde cherrytomaten en de avocadosaus.

Per portie: ca. 344 kcal 14 g eiwit 15 g vet 36 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson