
Zoeteaardappelpizza
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit de knoflook op laag vuur ca. 2 minuten in een klontje boter en de bouillon. Voeg zout en peper toe.
Leg de plakjes zoete aardappel waaiervormig in een cirkel op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bestrijk de plakjes daarbij met de knoflookboter. Bedek met een vel bakpapier en leg er een zware bakplaat op als gewicht. Bak ca. 30 minuten in de oven.
Neem uit de oven en verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier. Breng de ricotta op smaak met zout en peper en verdeel hem over de bodem. Bak ca. 10 minuten in de oven.
Neem uit de oven en maak de pizza af met de ham, de olijven, de rucola en een paar druppels balsamico.