Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
kipcurry

Kipcurry met kardemom

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Tip
Ga voor dijtjes van de kip, die maken deze kipcurry extra mals.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de uien en een snufje zout toe. Fruit ze ca. 15 minuten op laag vuur. Voeg de gember, de knoflook en de groene pepers toe en bak 34 minuten.

  2. Voeg alle specerijen toe en bak 23 minuten verder. Voeg de stukken kip toe en bak ze lichtjes goudbruin. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof afgedekt ca. 20 minuten tot de saus ingedikt is.

  3. Roer de spinazie erdoorheen, laat hem slinken en stoof afgedekt ca. 15 minuten verder. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de yoghurt door de curry, laat nog even warm worden en serveer de curry met de rijst.

Per portie: 394 kcal | 57 g koolhydraten | 40 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (6 stemmen)

Ga voor dijtjes van de kip, die maken deze kipcurry extra mals.

  1. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de uien en een snufje zout toe. Fruit ze ca. 15 minuten op laag vuur. Voeg de gember, de knoflook en de groene pepers toe en bak 34
    minuten.
  2. Voeg alle specerijen toe en bak 23 minuten verder. Voeg de stukken kip toe en bak ze lichtjes goudbruin. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof afgedekt ca. 20 minuten tot de saus ingedikt is.
  3. Roer de spinazie erdoorheen, laat hem slinken en stoof afgedekt ca. 15 minuten verder. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de yoghurt door de curry, laat nog even warm worden en serveer de curry met de rijst.

Per portie: 394 kcal 40 g eiwit 11 g vet 57 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson