Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
kipcurry

Kipcurry met kardemom

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Tip
Ga voor dijtjes van de kip, die maken deze kipcurry extra mals.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de uien en een snufje zout toe. Fruit ze ca. 15 minuten op laag vuur. Voeg de gember, de knoflook en de groene pepers toe en bak 34
    minuten.

  2. Voeg alle specerijen toe en bak 23 minuten verder. Voeg de stukken kip toe en bak ze lichtjes goudbruin. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof afgedekt ca. 20 minuten tot de saus ingedikt is.

  3. Roer de spinazie erdoorheen, laat hem slinken en stoof afgedekt ca. 15 minuten verder. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de yoghurt door de curry, laat nog even warm worden en serveer de curry met de rijst.

Per portie: 394 kcal | 57 g koolhydraten | 40 g eiwit | 11 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)