Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Pesto

Pesto

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal potjes
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vijzel
Pesto betekent stampen in het Italiaans. De naam pesto zegt dus eigenlijk al dat je deze saus in een vijzel maakt. Gebruik je toch een blender of staafmixer? Zeg dit dan tegen niemand, anders zullen de geesten van 1000 Italiaanse nonna’s in je huis komen spoken…

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een hete pan tot ze licht kleuren. Laat afkoelen. Pel de knoflook. Doe de knoflook met het zout in een vijzel en stamp tot een grove pasta. Voeg de pijnboompitten en het basilicum toe. Om het proces te versnellen kun je het basilicum een paar keer snijden met een mes. Stamp het basilicum en de pijnboompitten fijn tot je een smeuïge pasta hebt.

  2. Voeg geleidelijk de olijfolie toe en blijf goed roeren met de vijzel zodat de saus een beetje emulgeert. Roer als laatste de grana padano erdoorheen.

Per portie (18): 132 kcal | 1 g koolhydraten | 1 g eiwit | 14 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)