
Groene pesto
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
Maak met slechts een paar simpele ingrediënten in een handomdraai je eigen verse pesto! Pesto betekent stampen in het Italiaans. De naam pesto zegt dus eigenlijk al dat je deze saus in een vijzel maakt.
Lees verder onder de advertentie
Maak met slechts een paar simpele ingrediënten in een handomdraai je eigen verse pesto! Pesto betekent stampen in het Italiaans. De naam pesto zegt dus eigenlijk al dat je deze saus in een vijzel maakt.
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een hete pan tot ze licht kleuren. Laat afkoelen.
Pel de knoflook. Doe de knoflook met het zout in een vijzel en stamp tot een grove pasta.
Voeg de pijnboompitten en het basilicum toe. Om het proces te versnellen kun je het basilicum een paar keer snijden met een mes. Stamp het basilicum en de pijnboompitten fijn tot je een smeuïge pasta hebt.
Voeg geleidelijk de olijfolie toe en blijf goed roeren met de vijzel zodat de saus een beetje emulgeert. Roer als laatste de grana padano erdoorheen.