
Wraps met zalm
Lees verder na de advertentie
Taco’s, tortilla’s, burrito’s, je hebt ze in allerlei soorten en maten. Ook qua beleg kun je eindeloos variëren. Ga je voor wraps met kip, bonen, pulled pork of vis? Favoriet bij de redactie zijn toch wel wraps met zalm. Bekend zijn de zalmrolletjes, met gerookte zalm en roomkaas, maar ook met een moot zalm kun je heerlijke gerechten maken. Kijk zelf maar!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Recepten voor wraps met zalm
Wil jij je wraps vullen met zalm? Laat je dan inspireren door deze heerlijke recepten:

Fajita’s met zalm en maïs
Zin in een Mexicaans tintje? Dan zit je met dit recept goed. De cajunkruiden geven de vis lekker wat pit. Heerlijk in combinatie met de gegrilde mais!

Fajita wraps met zalm
Steek fajita’s in een luxe tortilla-jasje met zalm, een heerlijke crème van bonen en mais en een lekkere kruidenmix. Wie ga jij ermee verrassen?

Hariyali vis tikka
Van Mexico naar India. Tikka is een term uit de Indiase keuken en verwijst naar stukjes gemarineerd vlees of vis. Zalm in dit geval. Hariyali betekent ‘groen’ en de sprankelende kleur van deze vis tikka komt door de grote hoeveelheid verse, aromatische kruiden in de marinade. In dit recept gebruiken we zalm, maar je kunt elke stevige vissoort gebruiken.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Lees ook:

Fajita’s met zalm en maïs
Speciaal voor de dagen met volle agenda’s en eindeloze afspraken hebben we deze fajita’s met mais en zalm. Geloof het of niet; dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Zo hou je tijd over om even bij te komen.
Ingrediënten
- 2 maiskolven (korrels losgesneden van de kolf)
- 4 lente-ui (in stukken van ca. 2 cm)
- 1 rode paprika (zaadlijst verwijderd & in dikke repe)
- 1 el olijfolie
- 2 el fajita- of cajunkruiden
- 1 limoen (½ uitgeperst & ½ in partjes)
- 2 zalmfilets (ongeveer 125 g)
- 4 tortilla’s (verwarmd)
- 1 avocado’s (pit en schil verwijderd & in blokjes)
- chilisaus (om te serveren)
Bereiding
Zet de grillfunctie van de oven aan. Verdeel de maïskorrels, de lente-ui en de rode paprika over een bakplaat en meng met de olijfolie en de helft van de fajita- of cajunkruiden. Rooster de groenten ca. 10 minuten in de oven tot ze licht geblakerd zijn en de paprika zacht is. Schep de groenten halverwege de baktijd een keer om zodat ze gelijkmatig garen.
Meng intussen het limoensap met de overige fajita- of cajunkruiden en besprenkel de zalm ermee. Laat de zalm ca. 10 minuten marineren. Voeg de zalm na 10 minuten toe aan de groenten op de bakplaat en gril alles nog 5-6 minuten verder tot de zalm gaar is en makkelijk uit elkaar valt. Breek de zalm in stukken en zet de bakplaat op tafel. Serveer met de limoenpartjes, de verwarmde tortilla’s, de avocado en de chilisaus. Laat iedereen aan tafel zijn of haar eigen fajita samenstellen.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ella Tarn
Onze tips

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Gnocchi: 15+ Italiaanse recepten

Borrelplank maken? Zo doe je dat in 3 simpele stappen

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Paaslunch ideeën: zo zet jij de tafel vol lekkers
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?