
Bekend zijn de zalmwraps met roomkaas, maar ook met een moot zalm kun je heerlijke gerechten maken. Bekijk deze heerlijke recepten voor wraps met zalm zelf maar!
Lees verder na de advertentie
Wraps met zalm
Naast dat je verse zalm voor sushi gebruikt en gerookte zalm op de borrelplank legt is het ook heerlijk om wraps met zalm te vullen. De opties zijn eindeloos want je hebt taco’s, tortilla’s en burrito’s in allerlei soorten en maten. Om jou op weg te helpen, hebben wij de lekkerste recepten voor wraps met zalm verzameld!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Recepten voor wraps met zalm
Wil jij je wraps vullen met zalm? Laat je dan inspireren door deze heerlijke zalm recepten:

Fajita’s met zalm en maïs
Zin in een Mexicaans tintje? Dan zit je met dit recept goed. De cajunkruiden geven de vis lekker wat pit. Heerlijk in combinatie met de gegrilde mais!

Wraps met zalm
Steek fajita’s in een luxe tortilla-jasje met zalm, een heerlijke crème van bonen en mais en een lekkere kruidenmix. Wie ga jij ermee verrassen?

Hariyali vis tikka
Van Mexico naar India. Tikka is een term uit de Indiase keuken en verwijst naar stukjes gemarineerd vlees of vis. Zalm in dit geval. Hariyali betekent ‘groen’ en de sprankelende kleur van deze vis tikka komt door de grote hoeveelheid verse, aromatische kruiden in de marinade.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Variaties voor zalmwraps
Wat op een wrap kan, kan ook natuurlijk ook op een pizza, flatbread of platbrood. Pas het recept aan en stel je eigen wrap samen, of gebruik het als inspiratie voor het moment dat je weleens wat anders wil eten dan zalmwraps.

Flatbreadpizza met gerookte zalm
Wist je dat zilte kappertjes perfect samengaan met de vette vis? De zure smaakbommetjes brengen het gerecht perfect in balans.

Avocadofilopizza met gerookte zalm
Avocado en zalm: een gouden combinatie. Dat bewijst dit heerlijke recept wel!

Platbrood met geroosterde asperges, venkel en gerookte zalm
Leg er wat plakjes zalm op, garneer met de dille, granaatappelpitjes, waterkers, een lik losgeklopte hummus en je hebt een volwaardig en superfris gerecht!
Onze favoriete wrap met zalm:

Fajita’s met zalm en maïs
Speciaal voor de dagen met volle agenda’s en eindeloze afspraken hebben we deze fajita’s met mais en zalm. Geloof het of niet; dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Zo hou je tijd over om even bij te komen.
Ingrediënten
- 2 maiskolven (korrels losgesneden van de kolf)
- 4 lente-ui (in stukken van ca. 2 cm)
- 1 rode paprika (zaadlijst verwijderd & in dikke repe)
- 1 el olijfolie
- 2 el fajita- of cajunkruiden
- 1 limoen (½ uitgeperst & ½ in partjes)
- 2 zalmfilets (ongeveer 125 g)
- 4 tortilla’s (verwarmd)
- 1 avocado’s (pit en schil verwijderd & in blokjes)
- chilisaus (om te serveren)
Bereiding
Zet de grillfunctie van de oven aan. Verdeel de maïskorrels, de lente-ui en de rode paprika over een bakplaat en meng met de olijfolie en de helft van de fajita- of cajunkruiden. Rooster de groenten ca. 10 minuten in de oven tot ze licht geblakerd zijn en de paprika zacht is. Schep de groenten halverwege de baktijd een keer om zodat ze gelijkmatig garen.
Meng intussen het limoensap met de overige fajita- of cajunkruiden en besprenkel de zalm ermee. Laat de zalm ca. 10 minuten marineren. Voeg de zalm na 10 minuten toe aan de groenten op de bakplaat en gril alles nog 5-6 minuten verder tot de zalm gaar is en makkelijk uit elkaar valt. Breek de zalm in stukken en zet de bakplaat op tafel. Serveer met de limoenpartjes, de verwarmde tortilla’s, de avocado en de chilisaus. Laat iedereen aan tafel zijn of haar eigen fajita samenstellen.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ella Tarn
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze tips

It’s a wrap: 15x recepten met wraps

Wow! Deze megasimpele wraphack gaat je leven veranderen

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Wraps met gehakt: 5 heerlijke recepten

Gezonde wraps: dit zijn de lekkerste combinaties

Zalm uit de oven: 10+ heerlijke recepten

Salade voor bij de BBQ: dit zijn onze absolute favorieten

De lekkerste recepten voor wraps uit de oven
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?