Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Cover voor Dit is waarom iedereen massaal flatbread in huis haalt

Dit is waarom iedereen massaal flatbread in huis haalt

Het is momenteel dé lopende trend op social media: flatbread. En waarom? Dat zochten we voor je uit. Daarnaast delen we natuurlijk de lekkerste recepten met je om dit brood zelf te maken en de lekkerste toppings.

Lees verder na de advertentie

Flatbread trend

Je hebt het misschien al wel voorbij zien komen óf je grijpt al een hele tijd mis in de supermarkt: de lege flatbread schappen. Het platbrood is momenteel enorm populair en dat is dankzij de vele video’s en recepten die worden gedeeld op social media. De reden hiervan is omdat je ontzettend veel soorten gerechten kunt maken met flatbread en het relatief laag in calorieën is in vergelijking tot deze populaire gerechten. Dan hebben we het over pizza’s, wraps en tosti’s. Bekijk de recepten onderaan dit artikel bijvoorbeeld maar eens!

Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zelf flatbread maken

Supermarkten doen wat ze kunnen, maar inmiddels is er niet op te vullen tegen de grote vraag naar dit lekkere platbrood. Maar geen zorgen! Je kunt flatbread ook heel gemakkelijk zelf maken. En op die manier kun je er nog je eigen draai aan geven ook. Voeg bijvoorbeeld je favoriete kruiden eraan toe of gebruik cottage cheese in plaats van Griekse yoghurt. Kortom, je eigen flatbread maken is veel leuker en wat ons betreft een betere trend!

Cover voor Flatbread recept

Flatbread recept

Flatbread, ook wel platbrood genoemd, is een plat ongerezen brood. Ga je zelf flatbread maken? Serveer er dan een smaakvolle curry bij om in te dipppen.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 350 g griekse yoghurt
  • bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes oregano
  • 3 el boter
  • 2 partjes zongedroogde tomaatjes
  • 3 el olijfolie

Bereiding

  1. Kneed van het zelfrijzend bakmeel, het zout, het bakpoeder en de Griekse yoghurt een soepel deeg. Bestuif het deeg lichtjes met bloem en leg het in een kom. Laat afgedekt ca. 30 minuten rusten.

  2. Pel en snipper de knoflook. Was de oregano en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de oregano fijn. Smelt de boter en meng er de knoflook en de oregano doorheen.

  3. Hak de zongedroogde tomaat zeer fijn en meng hem met de olijfolie. Verdeel het deeg in ca. 12 porties. Rol de deegporties op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne plakken.

  4. Verhit een grillpan. Snijd de deegplakken enkele malen in en gril het brood ca. 2 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Bestrijk de broden direct na het grillen met de knoflookboter of de tomatenolie. Serveer de broden binnen een half uur.

Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Flatbread recepten

De onderstaande flatbread recepten laten wel zien waarom dit brood nu zo populair is:

Flatbreadpizza met gerookte zalm

Flatbreadpizza met gerookte zalm

Een frisse flatbreadvariant! Heerlijk om als lunch te eten of te serveren als borrelhap.

Naar het recept
De allerbeste tosti aller tijden

De allerbeste tosti aller tijden

Maak dit recept met flatbread in plaats van Turks brood en eet met je favoriete saus! Geloof ons, echt het allerbeste.

Naar het recept
Flatbreadpizza met bimi

Flatbreadpizza met bimi

Heb je ooit wel eens pizza gemaakt van flatbread? Het is makkelijker dan je denkt! En pizza is natuurlijk altijd een feestje, zeker met dit fijne recept. Probeer maar eens uit!

Naar het recept
Tosti met basilicum, taleggio en ingelegde walnoten

Flatbread met basilicum, taleggio en ingelegde walnoten.

Beleg je flatbread met deze ingrediënten en bak hem af in de oven of airfryer! Zo krijg jij hetzelfde resultaat als van een tosti, maar dan als platbrood.

Naar het recept

Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

MonChouflatbreads

MonChouflatbreads

De luchtige kaas is heerlijk als basis op je flatbread. Beleg met je favoriete ingrediënten en top af met een drizzle olijfolie.

Naar het recept
Groentetajine met homemade flatbread

Groentetajine met homemade flatbread

In een stoof, als basis voor de hummus of in een salade. Kikkererwten! Deze heerlijke en voedzame peulvrucht is een echte alleskunner.

Naar het recept
Flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn

Flatbread met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn

Je kent vast de klassieke flammkuchen met crème fraîche, ui en spekjes. Maak deze variant met flatbread en je hebt zo een heerlijk belegd platbrood.

Naar het recept
Baba ganoush met lavash

Baba ganoush met lavash

De echte baba ganoush wil je natuurlijk eten met je favoriete platbrood. Maak je eigen flatbread en eet hem met deze heerlijke auberginedip.

Naar het recept
Spaanse tosti met chorizo, paprika en manchego

Spaanse flatbread met chorizo, paprika en manchego

Vervang het brood door de flatbread en beleg met deze Spaanse ingrediënten. Buen provecho!

Naar het recept

Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!