Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Flatbreadpizza met bimi

Flatbreadpizza met bimi

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Heb je ooit wel eens pizza gemaakt van flatbread? Het is makkelijker dan je denkt! En pizza is natuurlijk altijd een feestje, zeker met dit fijne recept. Probeer maar eens uit!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Heb je ooit wel eens pizza gemaakt van flatbread? Het is makkelijker dan je denkt! En pizza is natuurlijk altijd een feestje, zeker met dit fijne recept. Probeer maar eens uit!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Blancheer de bimi ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Schep de bimi uit de pan en leg ze in een kom met ijskoud water. Maal ¾ van de kikkererwten, ½ van de feta, de tahin en het citroensap in een keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Besmeer de platbroden met de kikkererwtenpuree. Halveer de bimi in de lengte en verdeel hem eroverheen. Verdeel de overige kikkererwten, de overige feta, het komijnzaad en de rode peper over de bimi. Besprenkel de platbroden met de olijfolie. Bak de broden 10-15 minuten in de oven. Garneer met de granaatappel en de gebakken uitjes.

Per portie: 526 kcal | 42 g koolhydraten | 25 g eiwit | 35 g vet

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Kris Kirkham Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Anna Glover

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!