Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Blancheer de bimi ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Schep de bimi uit de pan en leg ze in een kom met ijskoud water. Maal ¾ van de kikkererwten, ½ van de feta, de tahin en het citroensap in een keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
2. Besmeer de platbroden met de kikkererwtenpuree. Halveer de bimi in de lengte en verdeel hem eroverheen. Verdeel de overige kikkererwten, de overige feta, het komijnzaad en de rode peper over de bimi. Besprenkel de platbroden met de olijfolie. Bak de broden 10-15 minuten in de oven. Garneer met de granaatappel en de gebakken uitjes.
Per stuk: ca. 526 kcal
25 g eiwit
35 g vet
42 g koolhydraten
© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Kris Kirkham Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Anna Glover