Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Flatbreadpizza met bimi

Flatbreadpizza met bimi

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Blancheer de bimi ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Schep de bimi uit de pan en leg ze in een kom met ijskoud water. Maal ¾ van de kikkererwten, ½ van de feta, de tahin en het citroensap in een keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.

  2. 2. Besmeer de platbroden met de kikkererwtenpuree. Halveer de bimi in de lengte en verdeel hem eroverheen. Verdeel de overige kikkererwten, de overige feta, het komijnzaad en de rode peper over de bimi. Besprenkel de platbroden met de olijfolie. Bak de broden 10-15 minuten in de oven. Garneer met de granaatappel en de gebakken uitjes.

  3. 35 g vet

  4. 42 g koolhydraten

Per portie: 526 kcal | 42 g koolhydraten | 25 g eiwit | 35 g vet

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Kris Kirkham Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Anna Glover

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)