
Met kip, groenten of gehakt: een wrap kun je eigenlijk overal mee beleggen. Maar we snappen best dat je daar wat keuzestress van krijgt. Daarom delen wij onze favoriete wraps recepten voor een hele hoop inspiratie.
Lees verder na de advertentie
Wraps
Als er een gerecht makkelijk te maken is, dan zijn het wraps wel. De tarwetortilla’s kun je vullen met wat je maar wil. Begin met de saus, voeg wat proteïnen en/of groenten toe en vergeet vooral de smaakmakers niet. We hebben ons favoriete beleg voor op een wrap voor je op een rijtje gezet. Hiermee heb je vaak al binnen een half uur snel avondeten op tafel staan. Kun je niet kiezen uit al die toppings? Geen probleem, wij hebben de favoriete wraps recepten van de Foodies redactie op een rijtje gezet. Hiermee hoef jij je hoofd niet te breken over mogelijke combinaties en kun jij gelijk aan de slag!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Wraps recepten
Als lunch, hoofdgerecht of misschien wel als uitgebreide borrelhap: de onderstaande recepten kunnen eigenlijk altijd. Dus wil je wraps maken? Bekijk ze dan allemaal:

Wraps met krokante kip
Dit is misschien wel onze favoriete recept voor wraps met kip. Niet alleen vanwege de smaak maar ook omdat ze supersnel op tafel staan!

Pulled chicken wraps
Pulled pork kennen wij allemaal wel, maar heb je ook wel eens van pulled chicken gehoord? Het vlees bereid je op dezelfde wijze: langzaam en op lage temperatuur totdat het zo mals is dat het haast uit elkaar valt. Heerlijk voor op een wrap of knapperig broodje.

Salsa verde-kip met citroenwraps

Rainbow wrap
Dat je wraps niet altijd met vlees hoeft te maken, bewijst dit heerlijke recept. We vullen het met groenten en dat is minstens net zo lekker!

Chapati-wrap met kip tikka masala, salade en zoetzure rode ui
Dit recept wordt eigenlijk met Indiase chapati gemaakt maar een wrap werkt net zo goed. De traditionele smaak gaat niet verloren wanneer je ‘m met al dat lekkers vult.

Crunchwraps
Als lunch, avondeten of late-night snack; deze crunchwraps kunnen eigenlijk altijd. Heb jij even geluk dat ze hartstikke makkelijk te maken zijn.

Döner kebab van spitskool met kruidenomelet
In dit recept maak je zelf plantaardige döner kebab met verse spitskool. Geen zin om de barbecue aan te steken? Uiteraard kan dit ook prima met een grillpan.

Bang-bangbloemkooltaco’s
Van deze bloemkooltaco’s en pittige bang-bangsaus word je spontaan vrolijk. Op het eerste oog heb je niet eens door hoeveel groente hierin zit.

Wraprolletjes met spinazie en gember
Is het tijd voor een borrel? Serveer er dan eens zelfgemaakte wraprolletjes bij met een verrassende vulling van spinazie en gember.

Salade niçoise-wraps
Salade niçoise is een heerlijke, kleurrijke salade uit de Franse keuken, boordevol verse groenten, tonijn en ei. Lekker om los te serveren of als vulling van een wrap!

Wraps met gehakt en tomatensaus
Wraps met gehakt zijn bij veel gezinnen favoriet. Wij begrijpen goed waarom, want wanneer je zo’n schaal op tafel zet kun je toch niet anders dan blij worden?

Tandooripaneerwraps met groene chutney
Paneer is een verse, niet-gerijpte Indiase kaas die veel wordt gebruikt in de Indiase, Pakistaanse en Afghaanse keuken. Met de smaakvolle tandoori-kruiden en wraps erbij is het de perfecte comfort food.Â

Chilispruitjes met tortilla’s
Spice up your spruitjes! We pakken uit met chilispruitjes met tortilla’s. Perfect voor je #meatlessmonday of op iedere andere dag dat je wel een oppepper kunt gebruiken.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Wraps met krokante kip
Brenda: “Deze wraps met krokante kip behoren tot mijn favoriete camping recepten.” Een snel, makkelijk en vooral erg lekker recept uit het Brenda Kookt magazine.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 4 krokante kipschnitzels
- 12 plakjes ontbijtspek
- 2 el pijnboompitten
- 16 cherrytomaten
- 8 tortillawraps
- 200 g ijsbergsla
- 8 el honing-mosterdsaus
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels er aan beide zijden ca. 4 minuten gaar in. Snijd de schnitzels in repen.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten er goudbruin in. Neem uit de pan en bak het spek in dezelfde droge koekenpan krokant.
Snijd de tomaten doormidden. Beleg de wraps met de sla, de tomaat, de kip en het spek. Besprenkel de wraps met krokante kip met de saus en de pijnboompitten.
Onze tips

Taco, tortilla, tostada, burrito en meer: wat is het verschil?

Fiesta Mexicana! 8 overheerlijke Mexicaanse recepten

Wraps met zalm: heel veel heerlijke recepten

Wraps over? Dit maak je ermee!

Buiten eten zonder gezoem? Zo houd je insecten op afstand

Koude pastasalade: dit zijn de lekkerste recepten voor warme dagen

Zo maak je de lekkerste lunch wraps zonder veel moeite

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.