
Met kip, groenten of gehakt: een wrap kun je eigenlijk overal mee beleggen. Maar we snappen best dat je daar wat keuzestress van krijgt. Daarom delen wij onze favoriete wraps recepten voor een hele hoop inspiratie.
Lees verder na de advertentie
Wraps maken
Als er een gerecht makkelijk te maken is, dan zijn het wraps wel. De tarwetortillaās kun je vullen met wat je maar wil. Begin met de saus, voeg wat proteĆÆnen en/of groenten toe en vergeet vooral de smaakmakers niet. We hebben ons favoriete beleg voor op een wrap voor je op een rijtje gezet. Hiermee heb je vaak al binnen een half uur snel avondeten op tafel staan. Kun je niet kiezen uit al die toppings? Geen probleem, wij hebben de favoriete wraps recepten van de Foodies redactie op een rijtje gezet. Hiermee hoef jij je hoofd niet te breken over mogelijke combinaties en kun jij gelijk aan de slag!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Wraps recepten
Als lunch, hoofdgerecht of misschien wel als uitgebreide borrelhap: de onderstaande recepten kunnen eigenlijk altijd. Dus wil je wraps maken? Bekijk ze dan allemaal:

Wraps met krokante kip
Dit is misschien wel onze favoriete recept voor wraps met kip. Niet alleen vanwege de smaak maar ook omdat ze supersnel op tafel staan!

Pulled chicken wraps met zoetzure groenten
Pulled pork kennen wij allemaal wel, maar heb je ook wel eens van pulled chicken gehoord? Het vlees bereid je op dezelfde wijze: langzaam en op lage temperatuur totdat het zo mals is dat het haast uit elkaar valt. Heerlijk voor op een wrap of knapperig broodje.

Salsa verde-kip met citroenwraps

Rainbow wrap
Dat je wraps niet altijd met vlees hoeft te maken, bewijst dit heerlijke recept. We vullen het met groenten en dat is minstens net zo lekker!

Chapati-wrap met kip tikka masala, salade en zoetzure rode ui
Dit recept wordt eigenlijk met Indiase chapati gemaakt maar een wrap werkt net zo goed. De traditionele smaak gaat niet verloren wanneer je ‘m met al dat lekkers vult.

Crunchwraps
Als lunch, avondeten ofĀ late-night snack;Ā deze crunchwraps kunnen eigenlijk altijd. Heb jij even geluk dat ze hartstikke makkelijk te maken zijn.

Dƶner kebab van spitskool met kruidenomelet
In dit recept maak je zelf plantaardige dƶner kebab met verse spitskool. Geen zin om de barbecue aan te steken? Uiteraard kan dit ook prima met een grillpan.

Bang-bangbloemkooltacoās
Van deze bloemkooltacoās en pittige bang-bangsaus word je spontaan vrolijk. Op het eerste oog heb je niet eens door hoeveel groente hierin zit.

Wraprolletjes met spinazie en gember
Is het tijd voor een borrel? Serveer er dan eens zelfgemaakte wraprolletjes bij met een verrassende vulling van spinazie en gember.

Salade niƧoise-wraps
Een pak wraps is altijd handig om in huis te hebben. Met slechts een handjevol ingrediƫnten maak je er al snel een heerlijk gerecht mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze salade niƧoise wraps? Makkelijk, gezond en lekker!

Wraps met gehakt en tomatensaus
Wraps met gehakt zijn bij veel gezinnen favoriet. Wij begrijpen goed waarom, want wanneer je zo’n schaal op tafel zet kun je toch niet anders dan blij worden?

Tandooripaneerwraps met groene chutney
Paneer is een verse, niet-gerijpte Indiase kaas die veel wordt gebruikt in de Indiase, Pakistaanse en Afghaanse keuken. Met de smaakvolle tandoori-kruiden en wraps erbij is het de perfecte comfort food.Ā

Chilispruitjes met tortillaās
Spice up your spruitjes! We pakken uit met chilispruitjes met tortillaās. Perfect voor je #meatlessmonday of op iedere andere dag dat je wel een oppepper kunt gebruiken.

Wraps met krokante kip
Brenda: “Deze wraps met krokante kip behoren tot mijn favoriete camping recepten.” Een snel, makkelijk en vooral erg lekker recept uit het Brenda Kookt magazine.
Ingrediƫnten
- 1 el olijfolie
- 4 krokante kipschnitzels
- 12 plakjes ontbijtspek
- 2 el pijnboompitten
- 16 cherrytomaten
- 8 tortillawraps
- 200 g ijsbergsla
- 8 el honing-mosterdsaus
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels er aan beide zijden ca. 4 minuten gaar in. Snijd de schnitzels in repen.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten er goudbruin in. Neem uit de pan en bak het spek in dezelfde droge koekenpan krokant.
Snijd de tomaten doormidden. Beleg de wraps met de sla, de tomaat, de kip en het spek. Besprenkel de wraps met krokante kip met de saus en de pijnboompitten.
Onze tips

Taco, tortilla, tostada, burrito en meer: wat is het verschil?

Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten

3x wraps met zalm recepten

Wraps over? Dit maak je ermee!

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.