Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Recepten met mosterd: wraps met sticky mosterdtempeh en spitskool

Wraps met sticky mosterdtempeh en spitskool

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de boter in een pan en fruit er de sjalotjes ca. 5 minuten in tot ze licht beginnen te kleuren. Voeg het kerriepoeder toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de kool en de room toe en bestrooi met zout en peper. Leg het deksel op de pan en stoof de kool in ca. 10 minuten op matig vuur gaar. Roer af en toe door.

  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak er de tempeh op hoog vuur rondom goudbruin en krokant in. Meng intussen in een kom de fijne en grove mosterd met de honing, het paprikapoeder en de sojasaus.

  3. Schep de krokante tempeh uit de olie. Dep de pan droog en doe de tempeh terug in de pan. Voeg het mosterdmengsel toe en meng goed door. Bestrooi met de peterselie. Verhit de tortilla’s kort in een droge koekenpan. Verdeel de kool over tortilla’s en schep er de tempeh op.

Per portie: 566 kcal | 55 g koolhydraten | 19 g eiwit | 29 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)