Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Flatbreadpizza met gerookte zalm

Flatbreadpizza met gerookte zalm

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng voor het deeg 300 g bloem, de suiker, het zout en de gist in een grote kom. Meng in een andere kom de yoghurt met 1 el olijfolie en 175 ml lauwwarm water. Roer het yoghurtmengsel geleidelijk door het bloemmengsel tot een zacht deeg ontstaat. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad in 8-10 minuten tot een elastisch deeg. Voeg niet teveel bloem toe tijdens het kneden. Doe het deeg terug in de kom, dek af en laat ca. 1 uur rijzen of tot het deeg in volume is verdubbeld.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ca. 25×35 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met wat olijfolie. Bak de bodem in 15-20 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Laat iets afkoelen op een rooster.

  3. Meng de roomkaas, de zure room, de sjalot, de dragon, de bieslook en de citroenschil en breng op smaak met zout en peper.

  4. Bestrijk het brood als het tot lauwwarm is afgekoeld met de kruidenroomkaas. Leg de zalm er in stukken bovenop en garneer met de rode ui, de kappertjes en de rucola. Bestrooi opnieuw met zout en peper, snijd in stukken en serveer met de partjes citroen.

Per portie: 317 kcal | 25 g koolhydraten | 19 g eiwit | 15 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Oovell

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)