
Flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Bereiding
Meng de chiliolie met het citroensap, de honing en wat zout en peper. Meng de kip erdoorheen en laat ca. 1 uur marineren. Verwarm een gesloten barbecue voor met een grillrooster erin.
Rijg de kip eventueel aan een spies, afhankelijk van hoe groot de stukken zijn. Gril de kip in ca. 20 minuten gaar op het grillrooster in de barbecue. Neem de kip van de barbecue en laat afkoelen. Leg een pizzasteen in de barbecue en laat de temperatuur oplopen tot ca. 200Ā°C.
Rol het flammkuchendeeg uit maar laat het op het bakpapier liggen. Knip de randen van het bakpapier weg zodat ze niet verbranden in de barbecue. Roer de crĆØme fraĆ®che los en meng er 3 el barbecuesaus doorheen. Bestrijk het deeg ermee. Verdeel de ui en het komijnzaad over het deeg. Schuif de flammkuchen met het bakpapier op de hete steen en sluit de barbecue weer. Bak de flammkuchen in 7-8 minuten gaar. Hak de kip grof.
Schuif de flammkuchen op een snijplank en beleg met de kip. Verdeel de flammkuchen in stukken. Druppel er naar smaak nog wat
barbecuesaus over.