Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Platbrood met geroosterde tomaten en kikkererwten

Platbrood met geroosterde tomaten en kikkererwten

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de yoghurt

Benodigdheden

  • blender
  • staafmixer
Een tros vol rijpe tomaten en het is direct zomer in je keuken. Met deze knalrode vrucht, of ‘ie nu uit eigen tuin komt of uit de winkel, maak je de lekkerste gerechten. Wat denk je van dit recept voor platbrood met geroosterde tomaten en kikkererwten?

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd de tomaten grof. Verdeel de tomaten en kikkererwten over een ingevette bakplaat. Bedruip met de olijfolie en strooi er de ras el hanout en wat zout overheen. Meng alles goed door elkaar. Rooster de tomaat en kikkererwten ca. 10 minuten in de oven, schep na 5 minuten voorzichtig om. Houd de oven aan wanneer je de tomaten eruit haalt.

  2. Pluk een paar blaadjes van de munt en de koriander en houd apart. Doe verder alle ingrediënten voor de kruidenyoghurt in een blender of pureer met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met zout. Verwarm het platbrood kort in de nog hete oven. Bestrijk de platbroden met de kruidenyoghurt en verdeel er de geroosterde tomaat en kikkererwten over. Maak af met wat verse blaadjes munt en koriander.

Per portie: 328 kcal | 31 g koolhydraten | 12 g eiwit | 16 g vet

Foto en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (8 stemmen)