Platbrood met geroosterde tomaten en kikkererwten
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd de tomaten grof. Verdeel de tomaten en kikkererwten over een ingevette bakplaat. Bedruip met de olijfolie en strooi er de ras el hanout en wat zout overheen. Meng alles goed door elkaar. Rooster de tomaat en kikkererwten ca. 10 minuten in de oven, schep na 5 minuten voorzichtig om. Houd de oven aan wanneer je de tomaten eruit haalt.
Pluk een paar blaadjes van de munt en de koriander en houd apart. Doe verder alle ingrediënten voor de kruidenyoghurt in een blender of pureer met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met zout. Verwarm het platbrood kort in de nog hete oven. Bestrijk de platbroden met de kruidenyoghurt en verdeel er de geroosterde tomaat en kikkererwten over. Maak af met wat verse blaadjes munt en koriander.