Groentetajine met homemade flatbread
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng voor de flatbreads 250 g bloem met het zout en het bakpoeder in een grote kom door elkaar. Voeg de yoghurt, de za’atar en 2 el water toe en kneed goed door elkaar tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog 1-2 el water toe als het deeg te droog is. Vorm een bal van het deeg en kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad 1-2 minuten door. Maak er opnieuw een bal van, leg hem in een kom en bedek de kom met een schone theedoek. Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en draai er balletjes van. Rol de balletjes een voor een uit tot een kleine ovale vorm en bestrijk ze aan beide kanten met de gesmolten boter. Verhit een koekenpan tot hij goed heet is en bak er de flatbreads 2-3 minuten aan beide kanten in tot ze ‘blaren’ krijgen en mooi goudbruin zijn. Bewaar de gebakken flatbreads tussen een theedoek.
Verhit de kokosolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak er de ui, de knoflook en de gember ca. 2 minuten in. Voeg de tomatenpuree en de specerijen toe en bak ca. 5 minuten mee, schep af en toe om. Doe de aubergine, de courgette en de zoete aardappel erbij, blus af met de bouillon en breng aan de kook. Laat afgedekt ca. 15 minuten rustig pruttelen.
Roer de tomatenblokjes, de gewelde abrikozen, de kikkererwten en de linzen door de tajine en verwarm ze enkele minuten mee. Breng de tajine op smaak met de balsamico, zout en peper en roer de peterselie erdoorheen. Serveer met de flatbreads en geef er een kommetje yoghurt met de granaatappelpitten bij.