Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Groentetajine met homemade flatbread

Groentetajine met homemade flatbread

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de flatbreads

In een stoof, als basis voor de hummus of in een salade. Kikkererwten! Deze heerlijke en voedzame peulvrucht is een echte alleskunner.

Bereiding

  1. Meng voor de flatbreads 250 g bloem met het zout en het bakpoeder in een grote kom door elkaar. Voeg de yoghurt, de za’atar en 2 el water toe en kneed goed door elkaar tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog 1-2 el water toe als het deeg te droog is. Vorm een bal van het deeg en kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad 1-2 minuten door. Maak er opnieuw een bal van, leg hem in een kom en bedek de kom met een schone theedoek. Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

  2. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en draai er balletjes van. Rol de balletjes een voor een uit tot een kleine ovale vorm en bestrijk ze aan beide kanten met de gesmolten boter. Verhit een koekenpan tot hij goed heet is en bak er de flatbreads 2-3 minuten aan beide kanten in tot ze ‘blaren’ krijgen en mooi goudbruin zijn. Bewaar de gebakken flatbreads tussen een theedoek.

  3. Verhit de kokosolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak er de ui, de knoflook en de gember ca. 2 minuten in. Voeg de tomatenpuree en de specerijen toe en bak ca. 5 minuten mee, schep af en toe om. Doe de aubergine, de courgette en de zoete aardappel erbij, blus af met de bouillon en breng aan de kook. Laat afgedekt ca. 15 minuten rustig pruttelen.

  4. Roer de tomatenblokjes, de gewelde abrikozen, de kikkererwten en de linzen door de tajine en verwarm ze enkele minuten mee. Breng de tajine op smaak met de balsamico, zout en peper en roer de peterselie erdoorheen. Serveer met de flatbreads en geef er een kommetje yoghurt met de granaatappelpitten bij.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)