Bereiding

  1. Wrijf het vlees in met veel zout, peper, het paprikapoeder, de bruine basterdsuiker en de oregano. Laat ca. 12 uur marineren in de koelkast.pulled pork
  2. Stook een houtskoolbarbecue met deksel op tot ca. 120°C. Leg de kolen aan één kant, zodat de temperatuur aan de andere kant lager blijft. Voeg ca. 2 handjes rookhoutsnippers toe aan de kolen.pulled pork
  3. Braad het vlees 7-8 uur in de gesloten barbecue tot de kerntemperatuur ca. 90°C is (controleer met een kernthermometer). Dek het vlees eventueel af met aluminiumfolie.pulled pork
  4. Neem het vlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het ca. 20 minuten rusten. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.pulled pork

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie