Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
pulled pork

Pulled pork

  • Gemiddeld

  • ca. 8 uur bereidingstijdca. 8 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wrijf het vlees in met veel zout, peper, het paprikapoeder, de bruine basterdsuiker en de oregano. Laat ca. 12 uur marineren in de koelkast.

  2. Stook een houtskoolbarbecue met deksel op tot ca. 120°C. Leg de kolen aan één kant, zodat de temperatuur aan de andere kant lager blijft. Voeg ca. 2 handjes rookhoutsnippers toe aan de kolen.

  3. Braad het vlees 7-8 uur in de gesloten barbecue tot de kerntemperatuur ca. 90°C is (controleer met een kernthermometer). Dek het vlees eventueel af met aluminiumfolie.

  4. Neem het vlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het ca. 20 minuten rusten. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)