Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

pulled pork

Pulled pork

  • Gemiddeld

  • ca. 8 uur bereidingstijdca. 8 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wrijf het vlees in met veel zout, peper, het paprikapoeder, de bruine basterdsuiker en de oregano. Laat ca. 12 uur marineren in de koelkast.

  2. Stook een houtskoolbarbecue met deksel op tot ca. 120°C. Leg de kolen aan één kant, zodat de temperatuur aan de andere kant lager blijft. Voeg ca. 2 handjes rookhoutsnippers toe aan de kolen.

  3. Braad het vlees 7-8 uur in de gesloten barbecue tot de kerntemperatuur ca. 90°C is (controleer met een kernthermometer). Dek het vlees eventueel af met aluminiumfolie.

  4. Neem het vlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het ca. 20 minuten rusten. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Lees verder onder de advertentie