
Flatbreads met shoarmaoesterzwammen
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Roer in een kom 1 eetlepel olijfolie door de shoarmapasta. Scheur de oesterzwammen in stukken en schep ze met een flinke snuf zout door de pasta, zodat ze de smaak overnemen. Zet weg terwijl je de ui inmaakt.
Doe de rode ui in een kom met het citroensap en een flinke snuf zout. Schep door elkaar en laat een paar minuten staan, tot de ui lichtroze en sappig wordt.
Roer in een andere kom de yoghurt en tahin door elkaar, met een snufje zout. Schep de ingrediënten voor de koolsla door elkaar met een flinke snuf zout en zet opzij.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de gemarineerde oesterzwammen 10 minuten, tot ze donkere plekjes krijgen.
Warm in een andere, droge pan de flatbreads op (of leg ze direct op een gaspit, als je op gas kookt – doe voorzichtig en gebruik een tang). Verhit ze 30 seconden per kant, en blijf ze omkeren tot ze warm aanvoelen – zowel in de pan als op de gaspit.
Schep de tahinyoghurt, koolsla, ui en oesterzwammen op de flatbreads en garneer met augurk en peterselie.
Cooking Fast & Slow
€ 32,99