Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Hariyali vis tikka

Hariyali vis tikka

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 50 minuten wachttijd50 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe voor het platbrood 220 g bloem, de olie een flinke snuf zout in een grote kom. Voeg beetje bij beetje 100 ml water toe en kneed tot een zacht deeg. Dek de kom af en laat het deeg 30 minuten rusten.

  2. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad enkele minuten door en verdeel het in 6 porties. Rol iedere portie uit tot een dunne cirkel van ca. 18 cm Ø (het hoeft niet perfect rond te zijn). Verhit een zware, ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Zet de grillfunctie van de oven aan. Leg een platbrood in de pan en bak 2 minuten. Draai om en bak 1 minuut aan de andere kant. Zet de pan onder de grill en bak verder tot het brood opgeblazen en mooi geblakerd is (traditioneel doe je dit door het brood vast te pakken met een metalen tang en boven de gaspit te houden, maar dat vergt enige ervaring). Houd het gebakken brood warm onder een theedoek terwijl je de rest bakt.

  3. Meng de rode ui met 2 el limoensap in een kleine kom en zet apart. Meng de gember met de knoflook, 1 el limoensap, de witte peper en de olie in een grote kom. Voeg de zalm toe, meng goed door elkaar en laat ca. 5 minuten staan, terwijl je de marinade maakt.

  4. Doe voor de marinade de verse kruiden, de rawit, de knoflook en 2 el water in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde pasta. Schep de marinade in een kom en roer de garam masala, het limoensap en de yoghurt erdoorheen. Voeg de marinade toe aan de zalm en laat afgedekt 15-20 minuten marineren in de koelkast.

  5. Zet de grillfunctie van de oven aan op middelhoge stand. Verdeel de gemarineerde zalm over een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Grill de zalm 6-8 minuten onder de grill tot hij net gaar is. Bestrooi met chaat masala naar smaak en serveer met het warme platbrood, de rode ui, de chutney en de limoenpartjes.

Per portie: 641 kcal | 44 g koolhydraten | 35 g eiwit | 35 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Gowardhan Foto’s: Ant Duncan, Mike English & Edd Kimber Styling: Tony Hutchinson, Alexander Breeze, Faye Wears & Edd Kimber Foodstyling: Amy Kinnear, Katie Marshall & Edd Kimber

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)