Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
AVOCADO FILO-PIZZA MET GEROOKTE ZALM

Avocadofilopizza met gerookte zalm

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Ontdooi het filodeeg en smeer 4 vellen in met olijfolie, leg op ieder vel nog een vel filodeeg. Maak van ieder setje vellen een (pizza) rondje, hiervoor kun je de deksel van een pan gebruiken waar je dan omheen snijdt of knipt. Maak de pizzabodem zo groot mogelijk, alleen de hoeken hoeven er dus af.

  2. 2. Bak de pizzabodems op bakpapier ongeveer 8 à 10 minuten in de oven, tot ze bruin en knapperig zijn. Leg er tijdens het bakken iets zwaars op, bijvoorbeeld een andere bakplaat, zodat ze mooi plat blijven. Leg tussen het filodeeg en het gewicht ook een stuk bakpapier, zodat het filodeeg er niet aan blijft plakken. Haal de laatste 2 minuten het gewicht eraf zodat je pizzaatjes bruin kunnen worden.

  3. 3. Verhit de gele currypasta even in een koekenpan en voeg wat water toe (2 eetlepels). Meng dit mengsel door de mayonaise. Maak ondertussen avocadopolkadots*. Smeer de currymayonaise op de pizzabodems, leg daarop de gerookte zalm, avocadopolkadots, rock chives, maanzaad en sesamzaad. Serveer direct.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Avocado

€ 11,99
Cover voor Avocado