Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Fajita’s met zalm en maïs

Fajita’s met zalm en maïs

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Speciaal voor de dagen met volle agenda’s en eindeloze afspraken hebben we deze fajita’s met mais en zalm. Geloof het of niet; dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Zo hou je tijd over om even bij te komen.

Bereiding

  1. Zet de grillfunctie van de oven aan. Verdeel de maïskorrels, de lente-ui en de rode paprika over een bakplaat en meng met de olijfolie en de helft van de fajita- of cajunkruiden. Rooster de groenten ca. 10 minuten in de oven tot ze licht geblakerd zijn en de paprika zacht is. Schep de groenten halverwege de baktijd een keer om zodat ze gelijkmatig garen.

  2. Meng intussen het limoensap met de overige fajita- of cajunkruiden en besprenkel de zalm ermee. Laat de zalm ca. 10 minuten marineren. Voeg de zalm na 10 minuten toe aan de groenten op de bakplaat en gril alles nog 5-6 minuten verder tot de zalm gaar is en makkelijk uit elkaar valt. Breek de zalm in stukken en zet de bakplaat op tafel. Serveer met de limoenpartjes, de verwarmde tortilla’s, de avocado en de chilisaus. Laat iedereen aan tafel zijn of haar eigen fajita samenstellen.

Per portie: 787 kcal | 57 g koolhydraten | 43 g eiwit | 40 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English  Styling: Faye Wears Foodstyling: Ella Tarn

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)